gleb_mishin

Lenovo imenuje Gleba Mišina za direktora poslovanja u Rusiji, zemljama Komonvelta i Istočnoj Evropi

Lenovo, druga najveća računarska kompanija u svetu i jedna od računarskih kompanija sa najbržim rastom u Rusiji, objavila je danas imenovanje Gleba Mišina za potpredsednika i presednika kompanije Lenovo za regione RUCIS i EET. Gleb Mišin će sarađivati sa Đanfrankom Lančijem, čiji je mandat na mestu predsednika za region EMEA zvanično počeo 2. aprila.
„Naša ambicija je da postanemo treća  najveća računarska kompanija u regionu EMEA (Evropa, Bliski Istok, Afrika). Naše poslovanje u Rusiji, zemljama Komonvelta i Istočnoj Evropi od osnovnog je značaja za postizanje naših ciljeva kada su rast kompanije i dostizanje trećeg mesta u pitanju. Rusija predstavlja pravu priliku,ne samo zato što je po veličini četvrto računarsko tržište u svetu , već zato što tamo poslujemo veoma uspešno, posebno u potrošačkom segmentu”, izjavio je Đanfranko Lanči, viši potpredsednik i predsednik kompanije Lenovo za region EMEA.
„Gleb je veoma iskusan sa odličnim poznavanjem tržišta i odličnim rezultatima i uspesima na prethodnim pozicijama. Ovo je fantastična prilika za Lenovo i zajedno sa Glebom i ostalim regionalnim liderima iz regiona EMEA, siguran sam da ćemo postati treća najveća računarska kompanija u regionu EMEA do 2013. godine.”
Gleb Mišin, nekada potpredsednik kompanije Acer za region EEMEA (Istočna Evropa, Bliski Istok i Afrika), biće odgovoran za razvoj komercijalnog i potrošačkog segmenta tržišta, jačajući poziciju Think i IDEA proizvoda u 30 zemalja. Region RUCIS & EET je definisan od strane kompanije Lenovo i deo je EMEA geografskog područja koji obuhvata šest ostalih regiona, a ova podela je  na snazi je od 2. aprila 2012. godine.
Bai Juli, potpredsednik i generalni menadžer kompanije Lenovo za region Rusije i zemalja Komonvelta i Oliver Ebel, izvršni direktor i generalni menadžer za Istočnu Evropu i Tursku nastaviće da rukovode svojim regionima u okviru opšte strategije, koja će biti razvijena u saradnji sa Glebom Mišinom na čelu ujedinjenih regiona.
„Velika mi je čast što sam se pridružio Lenovo timu, drugom najvećem proizvođaču računara na svetu,” izjavio je Gleb Mišin, potpredsednik i generalni direktor kompanije Lenovo za regione RUCIS i EET. „Lenovo je u jeku pokretanja sledeće faze rasta u računarskoj industriji, takozvanog PC-plus doba – u kom računari, tableti, smart telefoni i smart televizori formiraju jedan ekosistem. Pridružujem se kompaniji koja ne samo da je već dala izuzetan doprinos ovom tržištu, već će i nastaviti da vodi ovu industriju svojim inovativnim proizvodima i tehnologijama.”

 

Povezana vest:  xHelper – Trojanac koga je skoro nemoguće ukloniti – nastavlja da inficira na hiljade uređaja. Kako možete da se zaštitite?