Ericsson_HD_Olimpijada

Ericsson pomaže NBC-u u realizaciji HD prenosa sa Olimpijade u Londonu

Kompanija Ericsson obezbediće rešenja za video obradu kao i tehničku podršku kompaniji NBC Olympics, delu NBC Sports grupe, tokom prenosa Olimpijade u Londonu koja će se održati od 27. jula do 12. avgusta 2012 godine.

Ericssonova rešenja pomoćiće NBC-u da pruži HD sadržaj i sliku vrhunskog kvaliteta tokom Olimpijade za milione gledalaca širom SAD-a. Ericssonova podrška sastoji se od niza uređaja poput MPEG-4 AVC enkodera, profesionalnih risivera, multipleksera, satelitskih modulatora kao i tima tehničara koji će biti prisutni u Londonu i centrali NBC-a u Nju Jorku. Ericssonovi tehničari će pružiti podršku tokom postavljanja sistema, održavanja i reševanja potencijalnih problema kako ne bi bio propušten ni jedan momenat sa Olimpijade.
“Olimpijske igre su najveći sportski događaj na svetu i gledaoci zahtevaju da prenosi budu najvišeg kvaliteta,” rekao je Stafan Person, potpredsednik kompanije Ericsson i direktor TV sektora. „Mi smo ponosni što ćemo biti u prilici da ponudimo rešenja koja će omogućiti NBC-u da svojim gledaocima pruži prenos ovog spektakla u HD formatu.“
Ericsson, koji je lider u razmeni i distribuciji linearnog sadržaja, razume izazove koje nameću prenosi sportskih dešavanja velikom auditorijumu. Pored najkvalitetnijih rešenja za kompresiju videa, Ericssonovi tehničari imaju višegodišnje iskustvo u pružanju podrške na licu mesta. Ericssonovi inžinjeri bili su prisutni na svim velikim letnjim i zimskim Olimpijskim igrama kao što su one u Solt Lejk Sitiju, Sidneju, Torinu, Atini, Vankuveru i Pekingu.
Kompanija NBC Olympics koristila je Ericssonova rešenja tokom zimskih Olimpijada 2006. i 2010. u Torinu odnosno Vankuveru, kao i na letnjim igrama u Pekingu 2008. godine.


 

Povezana vest:  Internet stvari pod napadom: kompanija Kaspersky otkrila više od 100 miliona napada na pametne uređaje u prvoj polovini 2019. godine