delta_city

Festival primenjene informatike u Delta Cityju
 
Jedinstveni Festival primenjene informatike biće svečano otvoren 16.jula, u 16 časova, na centralnom atrijumu Delta Cityja. Posetioci šoping mola će tokom deset dana, tačnije do 25.jula, imati priliku da se informišu o novitetima iz oblasti informatike i pogledaju zanimljive prezentacije firmi učesnica. Za sve goste festivala, biće priređen i bogat kulturni program, poput predstava i koncerata.
U prostoru površine 400 kvadratnih metara, uređenom po ugledu na najpoznatiju ulicu u Beogradu-Skadarliju, zainteresovanim Beograđanima biće predstavljeni novi računarski kursevi primenjene informatike u umetnosti. Posebno interesantna biće prezentacija aktuelnih kurseva poput primene računara u muzici (komponovanje, obrada i dizajn zvuka), scenografiji, slikarstvu, zatim u pripremi za štampu, web radionice (Photoshop, Dreamweaver, Flash) kao i Microsoft kursevi.
Na festivalu će biti reči i o specijalizovanim kursevima za decu i penzionere. Njima će biti ponuđeni odgovori na neka od najčešćih pitanja, koje današnji korisnici računara imaju – kako se bezbedno koristi internet, kako se pravi igrica, kako se „skidaju“ pesme sa interneta, kako da se potpuno besplatno koristi Skype.
Takođe, biće obezbeđeni posebni popusti na sve knjige iz oblasti informatike kao i na kurseve koji se uplate za vreme trajanja festivala. Kupovinom knjiga i upisom na kurseve, posetioci šoping mola stiču mogućnost da, kao bonus, potpuno besplatno, posete izložbenu postavku „Novac na tlu Srbije“ u Narodnoj banci Srbije, kao i da uživaju u čarima „Podzemnog Beograda“ i izložbi skulptura iz 2. i 6.veka u „Barutnom magacinu“.
Posebno zanimljiva biće i konkretna primena nekih od pomenutih programa, pa će tako posetioci festivala, po pristupačnim cenama, moći da kupe svoju zajedničku fotografiju, nastalu fotomontažom,  sa nekim od starih boema, poput Đure Jakšića ili  Sergeja Jesenjina. Diplomci Akademije lepih umetnosti crtaće portrete i zanimljive tetovaže, koje će, takođe, moći da se kupe po vrlo popularnim cenama.
Organizatori ovog festivala su Računarski fakultet i Računarska gimnazija, u saradnji sa Akademijom lepih umetnosti iz Beograda. Podršku festivalu, daće i ambasade Austrije, Holandije, Japana i Rusije, kao i Beogradska tvrđava, Kuća Đure Jakšića, Muzej pozorišnih umetnosti, Narodno pozorište i Arhiv Beograda.

 

Povezana vest:  Plavi i zeleni Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge u Srbiji od juna