blekberi_10 

Blekberi 10 krajem januara na tržištu
 
Nova serija smart telefona Blekberi 10 biće predstavljena krajem januara naredne godine, saopštila je danas kanadska kompanija RIM, nakon nekoliko odlaganja datuma izlaska, i velikog pada vrednosti akcija sa kojima se kompanija suočava u poslednje dve godine.
Nakon što je kompanija jutros saopštila konačan datum izlaska telefona na novoj platformi, akcije Blekberija su skočile za 5,5 odsto i sada iznose tačno devet dolara, prenosi Rojters.
Pre četiri godine, kada je RIM bio najjači, vrednost akcija je bila 148 dolara.
Rojters ističe da se RIM u poslednje dve godine nalazi u teškoj situaciji, pošto su njihovi telefoni počeli drastično da gube trku sa Eplovim Ajfonom i Samsungovom serijom Galaksi telefona.
RIM navodi da će novi telefoni biti na tržištu 30. januara, istovremeno u više država.
Tog dana će biti predstavlja dva nova telefona, dok bi dve nedelja nakon toga trebalo da budu predstavljeni i telefoni sa fizičkom mini kverti tastaturom, što je godinama bilo obeležje Blekberija.
RIM je prošle nedelje dobio bezbednosnu dozvolu od vlade SAD za seriju Blekberi 10, što znači da će zaposleni u državnim institucijama u Americi i dalje moći da ih koriste kao službene telefone.

 

Povezana vest:  Huawei predstavio HUAWEI CPE Pro 2