LG_LG_OLED_TV
Prvi OLED televizor u prodaji
 
Kompanija LG je počela sa prodajom OLED (Organic Light Emitting Diode) televizora u Južnoj Koreji, čime je postala prva u svetu koja je na tržište izbacila modele sa tom naprednom tehnologijom.
 Model 55EM9700 će na odabranim tržištima širom sveta biti dostupan u narednim nedeljama, dok će korisnici u Srbiji moći da ga kupe u drugoj polovini godine, saopšteno je iz kompanije.
 LG planira da zauzme vodeće mesto na tržištu OLED televizora, koje će, prema predviđanjima agencije DisplejSrč (DisplaySearć), imati 7,2 miliona jedinica do 2016. godine.
 Televizor je tanak četiri milimetra i težak svega 10 kilograma, a zahvaljujući tehnologijama 4-kolor piksels i kolor rifajner, LG OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu.
 Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena-zelena-plava, koja se koristi kod drugih OLED ekrana i na većini ekrana koji se danas proizvode.
 Ovaj ekran donosi sliku bez preklapanja boja ili gubljenja kontrasta, bez obzira na osvetlenje u prostoriji ili ugao gledanja.
 Predsednik i izvršni direktor kompanije LG houm entertejnment, Havis Kvon, kaže da je ponosan što je na početku godine kompanija počela sa prodajom OLED televizora, jer veruje da ova tehnologija otvara jednu sasvim novu eru u oblasti kućne zabave.
 “Od početka proizvodnje televizora u boji, pre 60 godina, nije bilo značajnijeg trenutka u ovoj oblasti do pojave OLED tehnologije. Kada prvi put pogledate sliku na OLED televizoru, jednostavno ćete ostati bez reči“, tvrdi Kvon.
Povezana vest:  Kako HONOR Magic5 Pro funkcije smanjuju digitalni zamor očiju