Toshiba-Tablet02Direktor Blekberija: Tableti neće postojati za pet godina

Generalni direktor Blekberija Torsten Hajns izjavio je da tableti neće postojati za pet godina i da ne predstavljaju pravi biznis model u koji treba ulagati.
On je u intervjuu za Blumberg rekao da nije ljubitelj tablet uređaja, na čijem tržištu sada dominiraju Epl, Samsung, Gugl i Amazon.
-Za pet godina vam neće biti potreban tablet. Možda će vam trebati veliki ekran na vašem radnom mestu, ali ne tablet kao takav -ocenio je Hajns. Blekberi je 2011. godine izbacio na tržište svoj model tableta pod nazivom „Plejbuk“, ali bez većeg uspeha.
Ova kompanija je u poslednjih nekoliko godina zabeležila ogroman pad u prodaji svojih mobilnih telefona, koji su nekada držali skoro 50 odsto američkog tržišta.
Nakon što je Hajns početkom prošle godine došao u Blekberi, kompanija je preduzela niz mera za povratak na scenu, a najznačajniji novitet je izlazak dva nova modela sa operativnim sistemom Blekberi 10.
Prvi model, Z10 koji ima ekran osetljiv na dodir predstavljen je u martu ove godine, dok će drugi Q10 sa običnom tastaturom biti dostupan tokom narednog meseca.

Povezana vest:  TajMahal: platforma za špijuniranje sa 80 malicioznih modula, jedinstvenom funkcionalnošću i bez veza sa aktuelnim akterima pretnji