LG Zakrivljeni OLED televizor FotografijaLG zakrivljeni OLED televizor dobio prestižne ekološke sertifikate

Kompanija LG Electronics je objavila da je zakrivljeni OLED televizor dobio sertifikat za energetsku efikasnost i ekologiju od strane tri različita sertifikaciona tela: agencije Intertek, Evropske komisije i globalnog registra za ekološe standarde – EPEAT.
„Današnja definicija inovacije zasniva se podjednako na smanjivanju karbonskog otiska i tehnološkom napretku,“ izjavio je Il-geun Kwon, direktor centra za istraživanje i razvoj u okvira kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Najnoviji LG OLED televizor je dokaz naše predanosti stvaranju energetski efikasnih proizvoda bez žrtvovanja udobnosti koje pružaju našim korisnicima.“
Kako bi dobila Green Leaf Mark sertifikat agencije Intertek za svoj zakrivljeni OLED televizor, kompanija LG je morala da ispuni najstrožije proizvodne kriterijume. Pored niza standardizovanih testova za ocenjivanje uticaja na životnu sredinu, Intertek takođe istražuje sve tehnologije i metode korišćene tokom proizvodnog procesa. Odobrenje od strane agencije Intertek, jedne od najcenjenijih organizacija za testiranje i sertifikaciju na svetu, smatra se garancijom kvaliteta i performansi.
Zakrivljeni OLED televizor kompanije LG Electronics je takođe nagrađen sa EU Ecolabel nagradom od strane Evropske komisije. Ovo prestižno priznanje sertifikuje one proizvode proizvedene bez štetnog uticaja na životnu sredinu. Evropska komisija je veoma cenjena i uticajna institucija u okviru Evropske unije i deluje kao vodeći glas u zalaganju za održivost životne sredine u regionu.
Najnovija generacija LG televizora je takođe uvrštena u EPEAT registar za ekološe standarde koja je učinila ovaj uređaj još zelenijim. Kao neprofitna organizacija koja objavljuje globalni registar „zelene“ elektronike, EPEAT ima za cilj da korisnicima pruži uvid u proizvode koje najmanje štete okolini. Kako bi proizvod dobio EPEAT sertifikat, mora zadovoljiti 24 različitih ekoloških kriterijuma koji se odnose na energetsku efikasnost, reciklažu, pakovanje, dugovečnost, kao i smanjenu upotrebu štetnih materijala.
Kako bi se LG zakrivljen OLED televizor postao istinski ekološki proizvod, dosta napora je uloženo u dizajn samog uređaja kako bi prošao sertifikaciju. Telo televizora sačinjeno je od armirane ugljenične plastike, održivog materijala koji doprinosi manjoj debljini (4,3 mm) i težini (17 kg) ovog neverovatnog displeja. Zahvaljujući patentiranoj Smart Energy Saving tehnologiji, LG zakrivljeni televizor smanjuje potrošnju električne energije i do 67 odsto u poređenju sa konvencionalnim flat panel televizorima.

Povezana vest:  Lazarus koristi multi-platformski malverski okvir u nizu špijunažnih i ransomver napada