Alexander_Sperl_na_promocijiAleksander Šperl drugu godinu za redom izabran za jednog od 40 top lidera u telekomunikacijama
Global Telecoms Business objavio je listu od 40 menadžera koji su, po izboru čitalaca tog magazina, najperspektivniji lideri u industriji telekomunikacija  tokom narednih nekoliko godina, a pritom su mlađi od 40 godina. Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile je drugu godinu za redom dobio ovu prestižnu nagradu.
Pod Šperlovim vođstvom kompanija Vip mobile je u Srbiji počela da posluje 2007. godine,  samo 6 meseci od dobijanja licence. Nakon 30 meseci, ovaj operater je dostigao 1.2 miliona korisnika i zauzeo više od 12 odsto tržišnog učešća. Iako najmlađi operater u Srbiji, Vip uvodi najnovije i najinovativnije usluge pozicionirajući se kao lider na tržištu u segmentu pametnih telefona. Aleksander Šperl je takođe od strane medija  proglašen za jednog od 10 najmoćnijih stranaca u Srbiji u 2009. godini, a dobitnik je i nagrade Ćirilo koja se dodeljuje mladim austrijskim menadžerima koji su se posebno istakli profesionalnim angažovanjem i uspešnim vođenjem kompanija u istočnoj i jugoistočnoj Evropi.
Global Telecoms Business (GTB) je osnovan 1993. godine kao magazin namenjen izvršnim  menadžerima koji upravljaju tržištima telekomunikacija širom sveta. GTB svake godine traga za mladim rukovodiocima iz oblasti telekomunikacija za koje se pretpostavlja da će voditi ovu industriju u naredne dve dekade.
Među  brojnim kandidatima, samo njih 40 našlo se u najužem izboru zahvaljujući  svojim impresivnim postignućima. Telekom Austrija Grupa je kompanija sa najviše dobitnika priznanja, pošto su se među odabranima našli i Helmut Dus (predsednik UO Velcom, Belorusija), Valter Goldenic (predsednik UO Telekom Austrija zadužen za tehniku,) i Nikola Ljušev (predsednik UO Vip operator, Makedonija).
Povezana vest:  Blekberi plaća Nokiji 50 miliona evra zbog povrede patenata