COOLPIX S6600 final with SIDD image

Nikon najavljuje COOLPIX S6600 i COOLPIX L620 fotoaparate sa velikim zumom

Nikon Europe danas najavljuje dva nova kompaktna fotoaparata u paleti COOLPIX proizvoda: Nikon COOLPIX S6600 sa LCD ekranom promenljivih uglova, ugrađenom WiFi funkcijom za lako deljenje i NIKKOR objektivom sa zumom od 12x; te ergonomski Nikon COOLPIX L620 sa poboljšanim zumom i podrškom za Full HD filmove.

Nikon COOLPIX S6600 – Sagledajte svet oko sebe iz drugog ugla

Sada lakše nego ikada možete da pravite izvanredne autoportrete zahvaljujući pokretnom ekranu fotoaparata COOLPIX S6600, posebno dizajniranog za lakše kadriranje i fotografisanje iz visokih ili niskih uglova, koji otklanja potrebu za nagađanjima pri snimanju autoportreta ispruženom rukom. Štaviše, kontrola pokreta omogućava snimanje fotografija i video zapisa, pa čak i kontrolu zuma pokretom ruke kada je ekran u režimu autoportreta.
Osim što omogućava savršene portrete, COOLPIX S6600 kombinuje nekoliko funkcija koje obezbeđuju izuzetan kvalitet slike u svim uslovima. Kombinacija CMOS senzora sa pozadinskim osvetljenjem od 16 megapiksela i optičkog zuma od 12x omogućava živopisne fotografije i filmove, čak i pri najjačem dnevnom svetlu ili u noćnim scenama slabog osvetljenja. Full HD film sa stereo zvukom i optičkim zumom pruža još širi izbor kreativnih opcija, pre svega zato što ekran promenljivih uglova može da prati radnju sa bilo kog nivoa.
Nicolas Gillet, menadžer odseka za proizvode široke potrošnje u kompaniji Nikon Europe, navodi: „Dovoljno tanak da stane u bilo koji džep i ujedno dovoljno tehnološki napredan da bi svaka slika i svaki film ostavili snažan utisak, COOLPIX S6600 je pravo rešenje za sve namene – od savršenih portreta do pejzaža od kojih zastaje dah. Ovaj Nikon COOLPIX fotoaparat sa ekranom promenljivih uglova i GPS sistemom će se sigurno svideti svim početnicima koji žele da se njihove fotografije izdvoje od drugih.“
Uz fotografije na koje možete da budete ponosni, ovaj fotoaparat nudi i niz filtera i efekata koje im daju jedinstven pečat. Režim brzog efekta može jednostavnim pritiskom dugmeta da primeni željeni specijalni efekat neposredno nakon snimanja fotografije, zahvaljujući čemu možete na jednostavan način da je obogatite sopstvenom kreativnošću pre trenutnog slanja. Fotoaparat ima 30 različitih efekata i 18 režima scena koji pružaju neprikosnovene mogućnosti. Sjajan saputnik na putovanju, COOLPIX S6600 nudi i funkciju „Laka panorama“ za jednostavno fotografisanje prizora koji oduzimaju dah, te je smanjenje zamućenja i vibracije (VR) zaslužno za stabilnost slika. Fotoaparat je dostupan u četiri boje (crnoj, crvenoj, ljubičastoj i beloj) i izgledaće podjednako zadivljujuće kao i pejzaž oko vas, gde god da vas smeste fotografije sa geografskim oznakama.

Povezana vest:  Istraživači iz kompanije Kaspersky Lab otkrili ranjivost na Instagram aplikaciji koja je napadačima omogućuje da ukradu korisničke podatke

Nikon COOLPIX L620 – Veliki zum impresivnog dizajna

Najavljen je i COOLPIX L620, novi dodatak seriji L u paleti fotoaparata sa velikim zumom. CMOS BSI senzor od 18 megapiksela, u kombinaciji sa širokougaonim NIKKOR objektivom sa zumom od 14x, zaslužan je za to što COOLPIX L620 uvek proizvodi najbolje rezultate, dok vam jednostavnost korišćenja omogućava da se zabavite i uživate u slobodi samog čina fotografisanja.
Nicolas Gillet, menadžer odseka za proizvode široke potrošnje u kompaniji Nikon Europe, navodi: „COOLPIX L620 sa svetlim LCD ekranom dijagonale 3 inča je prijatan za držanje i jednostavan za korišćenje, te predstavlja sjajno rešenje za sve one koji traže inteligentni fotoaparat, sa podrškom za veliki zum, kreativne efekte i Full HD filmove. Ergonomski dizajn dodatno ističe sve njegove praktične osobine- u svako doba i na svakom mestu. Uključuje priključak za AA baterije u samom rukohvatu, što olakšava punjenje i nastavak snimanja. 18 režima scena zadovoljava sve osnovne potrebe, a automatski izbor scene u režimu lakog automatskog fotografisanja vam omogućava da se usredsredite na kadriranje snimka i da uživate u trenutku.“
Da bi kvalitetne fotografije bile što pristupačnije svim korisnicima, COOLPIX L620 sadrži funkciju „Laka panorama“, smanjenje zamućenja, smanjenje vibracije (VR) pomoću pomaka sočiva i AF (autofokus) sa pronalaženjem cilja, čime se automatski identifikuju subjekti, omogućavajući fotografisanje po principu „usmeri i fotografiši“, pri čemu možete da se oslonite na to da ćete napraviti najbolji mogući snimak, nezavisno od toga koliko ste vešti.

Povezana vest:  Zavrtite ploče na novom Sony gramofonu