Food Showcase RefrigeratorSamsungov Food ShowCase frižider donosi novu funkcionalnost i nov doživljaj za celu porodicu

Kompanija Samsung Electronics najavila je svoj Food ShowCase frižider sa vertikalnom podelom (side-by-side) na sajmu IFA 2013. Njegov inovativni dizajn omogućava inteligentno razdvajanje zona u rashladnom delu frižidera – ShowCase komora za trenutan pristup često upotrebljavanim namirnicama i InnerCase komora za dugotrajno čuvanje potrebnih sastojaka.
Zahvaljujući ShowCase komori – koja je četiri puta veća od uobičajenog kućnog bara – korisnici će sada moći da čuvaju hranu, grickalice i pića koja će im biti lako dostupna. InnerCase komora namenjena je za veće i sveže sastojke, za duže periode čuvanja.
„Primetili smo, kada je reč o frižiderima, da među potrošačima raste tražnja za brzim pristupom namirnicama, bez previše utrošenog vremena u traženju dok su vrata frižidera otvorena“ izjavio je BK Jun, predsednik i generalni direktor Divizije elektronskih uređaja široke potrošnje kompanije Samsung Electronics. „Samsung Food ShowCase frižider donosi savršeno rešenje za svakog člana porodice, spajajući istraživanja zasnovana na načinu života potrošača, inženjersko projektovanje i inovativni dizajn.“

Povezana vest:  Telenor pomaže migrantima da se povežu sa svojim porodicama

ShowCase komora za često upotrebljavane namirnice
ShowCase komora, čija upotreba podrazumeva otvaranje samo spoljašnjih vrata frižidera, dizajnirana je tako da pojednostavi organizovanje rasporeda hrane i njeno uzimanje iz frižidera za svakog člana domaćinstva. Kada je otvore, korisnici mogu jednim pogledom da pronađu ono što žele. Korpe čiji raspored može da se menja odgovaraju različitim potrebama jednog domaćinstva, tako što u okviru ShowCase komore postoji šest korpi za specifične vrste hrane – korpa za sir, korpa za soseve, korpa za pića, korpa za grickalice, korpa za decu i korpa sa višestrukom funkcionalnošću.

• Zona kuvanja (gornji nivo) – korpa za sir i korpa za soseve
• Porodična zona (srednji nivo) – korpa za pića i korpa za grickalice
• Zona za decu (donji nivo) – korpa za decu i korpa sa višestrukom funkcionalnošću.

Korpa za decu, na primer, postavljena je na donjem nivou ShowCase komore, što omogućava lak pristup deci. Podela na zone omogućava korisnicima da delotvorno organizuju i lako pronađu namirnice. Uz to, korpa za grickalice i korpa za decu mogu lako da se izvade i postave direktno na sto, što dodatno povećava njihovu upotrebljivost. ShowCase se takođe odlikuje metalnim rashladnim vratima, koja efikasno zadržavaju ohlađeni vazduh unutar frižidera.

Povezana vest:  Samsung prikazao inovacije za lakšu svakodnevicu na Evropskom forumu 2016

InnerCase komora za čuvanje hrane
InnerCase polica je dizajnirana za čuvanje namirnica kao što su povrće, voće, meso i slično. Za razliku od uobičajenih frižidera sa jednim rashladnim sistemom koji opslužuje i frižider i zamrzivač, Samsungov inovativni Twin Cooling Plus® sistem razdvaja protok vazduha kroz frižider i zamrzivač, čime omogućava preciznu kontrolu temperature i poboljšava učinak hlađenja. Zona frižidera čuva voće i povrće svežim kroz duži period. Zamrzivač smanjuje trajna oštećenja od promrzlina, čime čuva kvalitet zamrznute hrane.

Samsung Space Max za efikasno razdvajanje
Samsungova Space Max tehnologija je tehnika izolacije koja omogućava da zidovi frižidera budu tanji, bez da to utiče na ukupne dimenzije uređaja. Stoga Food ShowCase nudi veći kapacitet u unutrašnjosti frižidera, uz istovremeno zadržavanje istih spoljašnjih dimenzija.

Moderan dizajn za moderan način života
Novi Food ShowCase frižider sa vertikalnom podelom opremljen je elegantnim metalnim vratima, koja su nasledila Samsungovu filozofiju „bezvremenog dizajna“, čime podražavaju moderninačin život današnjih porodica.

Povezana vest:  "Praistorija" video igrica dostupna na internetu

Food ShowCase koji radi pametno
Samsungov superiorni digitalni invertni kompresor poboljšava energetsku efikasnost i učinak hlađenja, na taj način što automatski bira brzinu (u RPM), između pet opcija, u zavisnosti od zahteva za hlađenjem. Bez obzira da li je reč o čestom otvaranju vrata, tanjiru sa vrućom hranom ili promenama u spoljašnjoj temperaturi, kompresor brzo reaguje i obezbeđuje dovod hladnog vazduha, ili ga usporava da bi smanjio nepotrebno trošenje električne energije. Uz to, Samsungov kompresor noću radi u režimu rada koji proizvodi manje buke.

*Napomena:Sve informacije zasnovane su na fabričkim specifikacijama. Specifikacije dizajna proizvoda i boja podležu promenma bez prethodnog obaveštenja i mogu se razlikovati od onih koji su prikazani na slici. Dostupnost servisa u garantnom roku i vreme njihovog odgovora mogu da se razlikuju od zemlje do zemlje i takođe mogu da podležu zahtevima registracije u zemlji u kojoj je proizvod kupljen.