samsung galaxy note 3 contentfullwidthSamsung Electronics predstavio veliki broj LFD uređaja na sajmu IFA 2013

Kompanija Samsung Electronics instalirala je oko 440 ekrana velikog formata (LFD, Large Format Display) na sajmu IFA2013, koji se održava od 6. do 11. septembra u Berlinu.
„IFA 2013 je festival LFD uređaja“, izjavio je viši potpredsednik, Jong-huan Kim, iz Visual Display Businessdivizijeu kompaniji Samsung Electronics.“Kao proizvođač koji je već petu godinu za redom rangiran na najvišem položaju na svetskom tržištu LFD uređaja, Samsung Electronics se trudi da svojim klijentima pruži sve naprednija vizuelna iskustva.“
Sa najvećom instalacijom u svojoj istoriji, Samsung je posetiocima izložbe pružio dinamične informacije putem intenzivnije vizuelne komunikacije. LFD ekrani su bili postavljeni na obe strane „Avenije otkrića“ u centru izložbene hale.
Samsung je takođe instalirao video zidove, pomoću 341 pojedinačnog LFD uređaja od 55 inča. Tako su posetioci mogli da vide izložene proizvode na slici većeg kvaliteta i sa većim uvećanjem na video zidovima. Uz to, LFD uređaji instalirani na video zidovima opremljeni su veoma tankim ramovima, što na najmanju moguću meru svodi granične linije između pojedinačnih ekrana.
Takođe, 22 pojedinačna LFD uređaja po 75 inča bila su vertikalno instalirana na ulazu u svaku izložbenu zonu. Ove jedinice bile su „digitalni znaci“ ili navigacioni punktovi za posetioce, na taj način što su im prikazivale informacije o glavnim proizvodima iz svake zone. LFD ekrani su posetiocima pružili intenzivniji vizuelni doživljaj, tako što su igrali i dodatnu ulogu u vizuelnim efektima za celu izložbenu halu, povezujući posetioce sa video zidovima instaliranim na obe strane „Avenije otkrića“.
Vizuelne efekte pokreće Samsungov zaštićeni programski paket za prikazivanje znakova, „MagicInfo Solution“. Ovaj softver omogućava da se pojedinačni sadržaj, koji se prikazuje na svakom od LFD uređaja,brzo transformiše, tako da se pojedinačni sadržajistapaju u veću vizuelnu celinu. Rezultat je veliki, jedinstveni ekran sačinjen od pojedinačnih LFD ekrana.
U prošlosti je bilo neophodno da se koristi isti broj PC kao i LFD uređaja da bi se ostvario sličan vizuelni efekat. Ovaj broj je sada značajno smanjen, pa korisnici mogu lako da podese video snimke i slike, tako da se sadržaj jednobrazno prikazuje na nekoliko stotina ekrana.
Instalacija na izložbi IFA 2013 predstavlja najveći broj LFD uređaja koji je Samsung instalirao na jednoj izložbi; 2010. godine, oko 200 LFD uređaja je instalirano u Šangaj Ekspo centru u Šangaju, Kina.

Povezana vest:  SteelSeries postaje partner The International Dota 2 šampionata