Predstavljanje Samsung UHD TVSamsung predstavio nove UHD televizore

Kompanija Samsung Electronics premijerno je na Beogradskoj nedelji mode predstavila novu seriju televizora ultra visoke definicije (UHD) – F9000.
U potpuno opuštenoj atmosferi, ljubitelji mode i tehnike na trenutak su zavirili u budućnost televizije, uživajući u pravoj maloj UHD predstavi. Svi koji su posetili Samsung zonu imali su priliku da se uvere kako na jednom televizoru svaki i najsitniji detalj može biti precizno definisan, jasan i neverovatno živopisan.
„Samsung zadržava svoj vodeći položaj na globalnom tržištu televizora već osam godina za redom, jer osluškujući potrebe potrošača velikom brzinom implementira inovacije u svoje proizvode. Veliko mi je zadovoljstvo što smo nedugo nakon svetske premijere na sajmu u Berlinu, predstavili ovaj uređaj i u Srbiji. Posebno mi je drago što smo u mogućnosti da našim korisnicima ponudimo inovativnu tehnologiju koja će im unaprediti život i učiniti ga jednostavnijim i lakšim jer je F9000 kreiran da u svakom trenutku donese vrhunski ugođaj uz neverovatno iskustvo gledanja televizije“, rekao je Dušan Milovanović, rukovodilac odeljenja robe široke potrošnje u kompaniji Samsung Electronics.
Sa dijagonalom ekrana od 55 i 65 inča, osam miliona piksela i rezolucijom koja je četiri puta veća od Full HD-a, F9000 donosi oštrije slike, neprevaziđeni intenzitet osvetljenja, superiorni kontrast sa najdubljim crnim nijansama i pravu UHD rezoluciju. Ono što ovaj model posebno izdvaja od drugih uređaja je Quadmatic Picture Engine motor, moćna tehnologija obrade slike. Bez obzira na izvor sadržaja – SD, HD ili Full HD – ova tehnologija adaptira izvor slike, eliminiše vizuelne smetnje, poboljšava nivo detalja i oštrinu pre nego što konačno poveća sliku, tako da je ona prikazana u zapanjujućoj UHD rezoluciji.
Uz značajna poboljšanja kvaliteta prikaza video-sadržaja, unapređene SMART TV platforme i mogućnosti softverske i hardverske nadogradnje, F9000 odlikuje i Samsung Smart Hub, jednostavan i intuitivan prikaz sa 3 panela koji pretvara početni ekran TV uređaja u centar zabave i društvene interakcije.
Uz posebno uživanje koje donosi spoj inovativnih tehnologija i modnih trendova, svi posetioci ovogodišnjeg Fashion Week-a mogli su da isprobaju i najnovije uređaje Samsung porodice – GALAXY Note 3 i Gear – i uz njih postanu zvezde modnog časopisa. Gosti Samsungovog štanda pozirali su sa ovim uređajima ispred naslovne strane Galaxy Gear magazina, koju su sami kreirali uz pomoć inovativnih funkcija S Note i Easy Clip i na trenutak bili sastavni deo ovog velikog modnog događaja.

Povezana vest:  Huawei predstavio HUAWEI P20 lite sa FullView Display 2.0