LenovoVIBEZLenovo predstavlja Vibe Z, svoj prvi LTE smart telefon

Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) predstavila je Lenovo Vibe Z, svoj prvi LTE smart telefon, veoma tanak i brz uređaj sa podrškom za upravljanje pokretima, softverom za obradu fotografija i drugim vrhunskim tehnologijama. Kao pratioce modela Vibe Z, kompanija Lenovo je predstavila i trio smart telefona, počevši sa S930 koji poseduje ekranom dijagonale 6 inča- namenjen ljubiteljima multimedijskih sadržaja, S650, sa dijagonalom od 4,7 inča i – u kompaktnom i modernom kućitu Pored njih, tu je i “ Tweener “ A859 , dijagonale 5 inča a visokih performansi.
Ova četiri nova uređaja dopunjuju postojeći portfolio telefona kompanije Lenovo koji obuhvata i cenovno najprihvatljivije modele, ali i premijum modele dostupne u nekoliko cenovnih razreda. Lenovo, trenutno treći najveći globalni proizvođač mobilnih smart uređaja u svetu, agresivno se proširio na tržište smart telefona u svetu, predstavljanjem pametnih telefona u 18 zemalja, među kojima je i Srbija, u protekle dve godine.
„Napravili smo novi Vibe Z elegantnog dizajna, visokih performansi i prilagođenog softvera, tako da korisnici mogu da dobiju najbolje iskustvo sa smart telefonom koji podržava brzine koje omogućuje LTE“, rekao je Liu Jun, viši potpredsednik, Lenovo Business Group. “ Uz Vibe Z, S i naše nove smart telefone potrošačima se nudi niz izbora veličine ekrana i funkcija, tako da mogu izabrati Lenovo smart telefon koji je pravi za njih i najbolje odgovara njihovim potrebama.“

Povezana vest:  Apple sledeće nedelje predstavlja novi iPad

Vibe Z objedinjuje LTE, stil i vrhunsku tehnologiju u jedan neverovatan uređaj
Kao prvi smart telefon kompanije Lenovo koji u cleini podržava LTE tehnologiju,Vibe Z nudi super – brzi upload podataka da 50 MB u sekundi i preuzimanja do 150 MB u sekundi, da bi zadovoljio i najveće prohteve korisnika. Opremljen sa slotom za jednu mikro-SIM karticu, on radi na GSM / UMTS mrežama do 2100, a tpodržava i 802.11ac WiFi i Bluetooth 4.0 .

Vitki Vibe Z dolazi u tankom srebrnom ili titanijumskom kućištudebljine samo 7.9mm i težak je samo 147 grama. Korisnici će ceniti njegovu laserski ugraviranu poleđinu koja dodirom podseća na tkaninu što ga čini udobnim za držanje. Njegov ekran je dijagonale 5,5 inča, u punoj visokoj definiciji (1920k1080) IPS i širokim uglom gledanja. Slike se prikazuju veoma oštro usklađivanje na 20 / 20 Vision ekranu sa gustinom piksela od 400 piksela po inču. Vibe Z nije samo lep spolja – on poseduje tehnologije superiornih performansi unutra počevši sa Qualcomm Snapdragon 800 Quad – core procesorom koji je u stanju da isporuči ekstremne performanse za gledanje filmova, snimanje i obradu fotografija, multitasking aplikacija, igranje igara i video ćaskanje. Uz 2 GB memorije i do 16 GB skladišne memorije, Vibe Z pruža dovoljno prostora za hiljade omiljenih fotografija i desetine video snimaka .

Sa softverom prilagođenim za snimanje i kamerom visoke rezolucije, Vibe Z prevazilazi karakteristike drugih smart telefona . Rezolucije 13 MP, zadnja kamera sa velikim otvorom blende F1.8 odlično se nosi sa situacijama slabe osvetljenosti pri snimanju fotografija, a prednja kamera rezolucije 5MP opremljena je 84 ° objektiv za širokougaone snimke. Super kamera i super Galerija Lenovo aplikacije omogućiće korisnicima da lako dodaju zabavne efekte na svojim fotografijama. Dodatno, Vibe Z nudi specifičan lenovo sofver koji podržava upravljanje pokretima za korišćenje na većim ekranima.

Povezana vest:  Najnoviji pametni telefoni iz Samsung Galaxy S21 serije uskoro i u Srbiji

„Ponosni smo što sarađujemo sa kompanijom Lenovo na predstavljanju njihovog prvog LTE smart telefona,“ kazao je Raj Talluri, viši potpredsednik menadžmenta proizvoda u kompaniji Qualcomm Technologies, Inc. „Novi Vibe Z koristi Qualcomm Snapdragon 800 procesor sa integrisanom LTE tehnologijom kako bi omogućio super brzo pretraživanje internet i multimedijalne odlike koje su daleko od uobičajenog iskustva.“

S serija smart telefona nudi mobilnu multimediju super ili džepne veličine
S930 savršeno zadovoljava najviše zahteve korisnika, nudeći sudio visoke definicije i razna poboljšanja za zvuk koja dopunjuju filmsko i igračko iskustvo. Model S650 je moćni džepni medijski uređaj. Oba modela imaju srebrno kućište slično modelu Vibe Z, laserski ugravirana poleđinu koja podseća na tkaninu. Dok S930 raspolaže ekranom od 6 inča u visokoj definiciji 1280k720, model S650 poseduje kompaktni ekran dijagonale 4.7 inča- sa rezolucijom gHD 960k540 i IPS širokim uglom gledanja.

S930 pružaju impresivno audio iskustvo i bogato sa svojim duplim zvučnicima i Dolbi Digital sistemom, i čak ima direkcione senzore za kretanje u 3D.

Povezana vest:  Ericsson učestvuje na CES 2012 u Las Vegasu

MediaTek Quad Core procesor i Android 4.2 spakovani su u 8.7mm tankom kućištu, a i S930 i S650 imaju vredne tehnologije koje pomažu korisnicima da izvuku maksimum iz svog uređaja, što uključuje i dual SIM kartice, što omogućava dva broja u jednom uređaju. Njihova zadnja kamera ima rezoluciju od 8 MP sa blicem , naprednu prednju kamere, Lenovo Super Camera i Super Galerija aplikacije za dodavanje efekata na fotografije i 8 GB prostora za skladištenje. Oba modela uključuju kontrole pokretima i najnovija Lenovo prilagođavanja operativnog sistema.

A859 model sjajnih performansi
Osmišjen kao model sjajnih performansi Lenovo A859 smart telefon kombinuje nekoliko jedinstvenih karakteristika koje pružaju vrlo ugodno iskustvo.
Dostupan u beloj ili crnoj boji, tanak svega 9.2mm i sa ekranom dijagonale 5 inča u visokoj definiciji (1280×720) IPS ekran sa 178 ° širokim uglom gledanja . Kao i novi modeli serije S , i ovaj model ima dvostruku SIM karticu, radi na MediaTek 6582 procesoru i Android 4.2 operativnom sistemu, ima glavnu kameru rezolucije 8 MP, prednju kameru i 8 GB prostora za skladištenje podataka.

Cene i dostupnost
Vibe Z će se inicijalno biti dostupan od Februara u Indoneziji, Maleziji, Tajlandu, Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Filipinima.
Model S930 i S650 I A859 će biti uskoro dostupni u zemljama u kojima Lenovo podaje svoje smart telefone.