lenovo-tablet-miix-2-10-inch-stand-mode-2Lenovo dodaje još konvertibilnih i odvojivih uređaja za multimode računarstvo

Kompanija Lenovo, lider u oblasti multimode računarstva, na CES Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike objavila je novitete u svojoj ponudi multimode proizvoda: MIIX2, odvojivi laptop sa tri režima rada, YOGA2, pametniji konvertibilni laptop sa 4 jedinstvena režima rada, i Flex 14D i 15D, konvertibilni laptop računari sa dvojnim režimom rada koji potrošačima pružaju neverovatnu vrednost.
MIIX 2 modeli sa dijagonalom od 11 ili 10 inca privlače pažnju svojim dizajnom koji omogućuje rad u Laptop, Stand i Tablet režimu. YOGA 2 uvodi i mogućnost okretanja za 360° anovi Flex 14D i 15D korisnicima nude Laptop i Stand režim rada, ali sada sa do AMD A6 quad core tehnologijom procesora i AMD Radeon™ grafikom.

Proširenje Multimode dizajna sa MIIX 2 odvojivih uređaja
Shvatajući da jedan režim rada ne zadovoljava svačije potrebe, MIIX 2 svojim jedinstvenim odvojivim dizajnom pruža ljudima drugačiji način uživanja u prednostima multimode računarstva. MIIX 2 pruža korisnicima slobodu da sa sobom na putovanja nose samo touchscreen tablet uređaj, koji onda kada im je to potrebno, mogu jednostavno povezati sa bazom kako bi imali potpun Windows 8.1 laptop ugođaj. Laptop režim rada pruža sjajnu kombinaciju ekrana sa tastaturom pune veličine. Pored toga, jednostavnim okretanjem tableta za 180 stepeni i njegovim povezivanjem sa bazom na kojoj je tastatura može se aktivirati i treći režim rada, Stand režim, kako bi gledali filmove ili slike.

Povezana vest:  Fejsbuk preuredio svoju funkciju Teme u trendu posle kritika o pristrasnosti

lenovo-laptop-convertible-yoga-2-11-inch-orange-front-modes-1

Ultraprenosivi uređaj od 10 inča
Savršene veličine MIIX 2 od 10 inča karakteriše izuzetna prenosivost,debljina od samo 0.36 inča i težina od samo 500g. Uz novi 64-bitni quad-core Intel® Atom™ procesor i Windows 8.1 operativni sistem, korisnicima je na raspolaganju idealna mešavina prenosivosti i zabave. Ovaj uređaj poseduje FHD ekran osetljiv na dodir, rezolucije 1920×1200 piksela koji podržava upravljanje sa deset prstiju, podršku za bežičnu WiFi vezu i opcionalno 3G, JBL zvučnike, do 128 GB eMMC memorije, ali i mesto za mikro SD karticu koja može dodati i do 32 GB muzike, filmova, slika i drugih podataka. Pored toga, uređaj poseduje i prednju kameru visoke rezolucije od 2 MP i zadnju od 5 MP. Zahvaljujući bateriji koja traje čitav dan, korisnici nakon jednog punjena mogu duže da rade i zabavljaju se.

lenovo flex-14d-15d-640x359

Uređaj od 11 inča fokusiran na performanse
Dok MIIX 2 uređaj od 10 inča pruža izuzetnu mobilnost, model od 11 inča fokusira se na pružanje performansi najvišeg nivoa, zahvaljujući svom Intel® Core™ i5 procesoru četvrte generacije, većoj memoriji do 256GB, brzom solid-state disku i FHD ekranu širokog prikaza rezolucije 1920×1200 IPS.
MIIX od 11 inča deli i sve one karakteristike manjeg modela od 10 inča, počevši od Windows 8.1 operativnog sistema upravljanja sa 10 prstiju, podrške za WiFi i i opciono 3G, JBL® zvučnike, prednju i zadnju kameru visoke rezolucije i duže trajanje baterije za celodnevni rad na računaru.

Povezana vest:  Samsungovi noviteti sa Evropskog foruma

Oba MIIX 2 modela su srebrno sive boje i omogućuju jednostavno povezivanje, skladištenje i razmenu sadržaja svojim mini HDMI portom za prikaz sadržaja na velikom ekranu, čitačem SD kartica, mikro USB portom i mikro SD karticom zajedno sa USB 2.0 ulazima na tastaturi.

YOGA 2 i Flex 14/15D ulaze u mejnstrim liniju uređaja i proširuju ponudu potrošačkog segmenta
Porodica YOGA konvertibilnih laptop računara koja je uspostavili standarde multimode računarstva nastavlja da se približava potrošačkom segmentu sa modelom YOGA 2, koji korisnicima pruža trendseterski dizajn zajedno sa novom smart softverskom funkcionalnošću a po pristupačnoj ceni od $529 (model od 11 inča). YOGA 2 postaje još „pametnija“ sa više aplikacija dostupnih preko YOGA Picks, jedinstvenog servisa kompanije Lenovo koji preporučuje specifične aplikacije bazirane na YOGA 2 režimima rada. Korisnici će nastaviti da uživaju u Laptop, Stand, Tent i Tablet režimima rada ali sada u kompaktnijem pakovanju sa poboljšanim specifikacijama.

Model od 11 inča tanak je samo 0.67 inča, težak 500g i koristi potpuno novi quad-core Intel® Pentium® procesor za brže performanse. Na njegovom HDD disku od 500 GB korisnici mogu da sačuvaju dosta ličnih podataka uključujući slike,filmove i igrice.

Veći i snažniji model od 13 inča, tanak 0.68 inča i težak 1,5 kg koristi Intel Core i5 procesor 4. generacije, tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem kao i Full HD (1920×1080) displej. Ovaj model nudi takođe mnoštvo memorije za važne podatke sa do 500 GB HDD ili SSHD. Lenovo je za YOGA 2 modele obezbedio portfolio integrisanih servinih rešenja uključujući garancije za dodatke i nadograđivanje, i premijum tehničku podršku.

Povezana vest:  Proširite vidike sa Canonovim novim ultraširokougaonim objektivima sa zumom

Novi Flex 14D and 15D konvertibilni laptop uređaji dodatno proširuju ponudu Lenovo multimode konvertibilnih računara pružajući izuzetnu vrednost performansi sa AMD A6 quad core procesorom i AMD Radeon™ grafikom. Flex 14D i 15D korisnicima nudi 2 sjajna režima rada, Laptop i Stand, u jednom uređaju. Oni se mogu po potrebi koristiti kao laptop računari punih performansi ili, zahvaljujući mogućnosti okretanja za 180 stepeni, pružiti potpun način uživanja u najnovijoj ponudi sveta zabave uz Dolby® Advanced Audio™ v2 i celodnevno trajanje baterije.

Za sve nove proizvode, Lenovo nudi portfolio integrisanih servisnih rešenja, što uključuje produženje garancije, unapređenja, premijum tehničku podršku i zaštitu od slučajne štete.

Cene i dostupnost:
Cene Lenovo MIIX2 konvertibilnih modela će se kretati od 499$ za modele od 10 inča (očekuju se od marta), i 699$ za modele od 11 inča (očekuju se od aprila). Oba modela će biti u prodaji preko većih distributera i preko www.lenovo.com
Cene Yoga2 modela od 13 inča će se kretati od 999$ i očekuju se u februaru
Cene Yoga2 modela od 11 inča će se kretati od 529$ i očekuju se od januara
Oba modela Flex 14D i 15D će imati početnu cenu od 499$ i biće dostupni od januara.