105 inch CURVED UHD TVSamsungovi zakrivljeni i savitljivi UHD TV u prodaji tokom 2014

Tek predstavljeni zakrivljeni Samsung UHD TV od 105″, model U9500 i savitljivi UHD TV od 85″, biće u prodaji tokom druge polovine 2014. godine.
„S obzirom na izuzetan prijem ovih novih proizvoda kod medija i u samoj grani te industrije, ponosni smo što korisnicima širom sveta možemo da ponudimo revolucionarni zakrivljeni UHD TV od 105″ i savitljivi UHD TV od 85″“, naglasio je H. S. Kim, izvršni potpredsednik poslovne jedinice za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics. „Ljudi koji vole zabavu imaće jedan sasvim nov način da dožive sadržaje koje vole pomoću ovih novih modela koji poseduju izuzetan dizajn i UHD kvalitet slike.“
Samsungov savitljivi UHD TV od 85″, model U9B, jeste prvi i najveći UHD TV na svetu koji se iz televizora sa ravnim ekranom pretvara u zakrivljeni televizor jednim dodirom dugmeta. Zakrivljeni UHD TV od 105″, model U9500 jeste prvi i najveći zakrivljeni UHD TV na svetu. Uređaj poseduje ekspanzivan displej i zakrivljeni dizajn pri čemu predstavlja najveći TV uređaj ikad sa bioskopskim odnosom aspekta od 21×9. Ovaj TV može da se pohvali sa 11 miliona piksela, a kombinacija veličine ekrana i Samsungove tehnologije za automatsko povećavanje dubine daju neverovatnu dubinu slici i pružaju verno iskustvo gledanja.
Samsungovi UHD televizori ne podržavaju samo današnje standarde, uključujući HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 i HDCP 2.2, već su to jedini televizori na tržištu koji su opremljeni za budućnost, zahvaljujući Samsungovoj UHD opremi za evoluciju (Evolution Kit).

Povezana vest:  Huawei predstavio HUAWEI × GENTLE MONSTER Eyewear II: Vodeći pametni audio modni dodatak