Predstavljanje PRO serijeSamsung Galaxy NotePRO i TabPRO predstavljeni na srpskom tržištu

Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO, nove linije Samsung tablet računara, predstavljeni su na srpskom tržištu, a korisnicima će biti dostupna četiri modela uređaja u ovoj seriji – Galaxy NotePRO od 12.2 inča i TabPRO od 12.2, 10.1 i 8.4 inča.
Zahvaljujući moćnim performansama, kao i najvećem trenutno postojećem ekranu u varijanti od 12.2 inča, Galaxy NotePRO i TabPRO su uređaji pogodni za korišćenje u lične i profesionalne svrhe, jer korisniku pružaju mogućnost lakog i brzog upravljanja sadržajima uz pomoć velikog broja inovativnih funkcija i alata.
„Nova linija tableta samo je još jedan korak dalje ka našim planovima da ove godine uspostavimo lidersku ulogu na tržištu tablet računara. Naš udeo na globalnom tržištu konstantno se uvećava, a dizajniranjem ove svestrane serije tableta dobili smo moćne uređaje sa jedinstvenim funkcijama i sadržajima pogodnim za sve vrste korisnika“, rekao je Saša Oravec, direktor IM sektora Samsung Electronics za SEAD region. „Ovi tablet računari nude najbolje tablet iskustvo u ovoj klasi kako po pitanju sadržaja, tako i po pitanju moćne produktivnosti“.
Galaxy NotePRO i TabPRO predstavljaju prve svetske displeje od 12.2 inča i imaju WQXGA displej, Widescreen (16:10) koji nudi kristalno čistu rezoluciju (2560×1600) sa preko 4 miliona piksela. Ovakva veličina ekrana čini ih idealnom platformom za sve vrste kreiranja i korišćenja sadržaja. Sa većim delom za gledanje, definisani ekran dopušta korisnicima da uživaju u izuzetnim ful HD video snimcima i da vide još više informacija odjednom.
Uz vodeći displej u ovoj grani industrije, ovi uređaji su dizajnirani sa tankim i laganim ramom koji istovremeno nudi vrhunski kvalitet i veliku prenosivost. Svi Galaxy NotePRO i TabPRO tablet računari imaju najnoviju verziju platforme Android 4.4. Tableti od 12.2 inča imaju 3GB radne memorije, a manja dva po 2GB.Takođe, uređaji imaju jedinstvene funkcije sa unapred instaliranim i besplatnim sadržajima koji mogu da se preuzimaju, što za rezultat ima superiorna mobilna rešenja u šta su mogli da se uvere svi posetioci Samsung Galaxy studija u Ušće Shopping Centru tokom predstavljanja uređaja.
Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO serija omogućavaju korisnicima lakše upravljanje ličnim i profesionalnim životom. Od brojnih funkcija, istuču se personalizovani Magazine UX, za bolje organizovanje sadržaja na tabli, Multi Window za podelu ekrana na četiri različita prozora, S Pen koji je deo uređaja Galaxy NotePRO, za brže i efikasnije iskustvo korišćenja sa pristupom funkcijama kao što su Action Memo, Scrapbook, Screen Write i S Finder. Uz to, Pen Window omogućava korisnicima da nacrtaju prozor bilo koje veličine na ekranu i da istog trenutka pristupe instaliranim aplikacijama. Galaxy NotePRO i TabPRO imaju i instaliranu platformu Cisco WebEx Meetings, vodeće svetsko rešenje za održavanje veb konferencija.
Linije Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO imaće različite opcije za povezivanje: samo WiFi ili WiFi i LTE. Korisnici mogu da biraju između Galaxy NotePRO od 12.2 inča koji ima S Pen i Galaxy TabPRO od 12.2 inča, Galaxy TabPRO od 10.1 inča i 8.4 inča bez S Pen-a.

Povezana vest:  Da li strah od krađe podataka može uništiti naučnu saradnju?