modern-telephoneSBB spreman za prenosivost broja u fiksnoj telefoniji, prenos broja u samo jednom koraku!

SBB u potpunosti je spreman za 1. april kada korisnici fiksne telefonije u Srbiji dobijaju mogućnost prelaska iz jedne mreže u drugu uz mogućnost zadržavanja svog broja fiksnog telefona.
„Pozdravljamo odluku RATEL-a da od 1. aprila usluga prenosa broja u fiksnoj telefoniji bude u potpunosti omogućena. SBB već nudi fiksnu telefoniju u okviru svojih usluga. S obzirom da je naš cilj da korisnici na jednom mestu dobiju sve neophodne telekomunikacione usluge, te da smo dugo čekali na mogućnost prenosa broja u fiksnoj telefoniji, svim korisnicima koji žele da prenesu svoj fiksni broj u mrežu SBB-a, omogućićemo jednostavnu i brzu proceduru u vidu jednog koraka – podnošenje zahteva. Sve ostalo je na nama.“ – istakla je Dragica Pilipović Chaffey, generalna direktorka SBB-a.
Mogućnost prenosa broja u fiksnoj telefoniji je usluga koja će nesumnjivo doprineti razvoju tržišta, povećanju konkurencije i omogućiti korisnicima da se za određenog operatora odluče samo na osnovu kvaliteta usluge, cene i dobrog odnosa prema korisnicima, a ne više na osnovu vezanosti za broj koji imaju.
Prenosivost broja u fiksnoj telefoniji praksa je koja već godinama postoji u zemljama EU i zemljama u okruženju i predstavlja osnovnu regulatornu obavezu u cilju stvaranja zdrave konkurencije i liberalizacije na tržištu fiksne telefonije. Od 1. aprila će i stanovnici Srbije imati priliku da odaberu fiksnog operatora na osnovu svojih želja i potreba.
U ponedeljak, 3. marta u prostorijama RATEL-a, potpisan je Protokol o implementaciji Pravilnika o prenosivosti broja u javnim telefonskim mrežama na fiksnoj lokaciji.

Povezana vest:  Erbas A 318 Elit zvezda avio-sajma u Hong Kongu