Canon-EOS-1D-Mark-IV-Digital-SLR-CameraCanon obeležava proizvodnju 250 miliona digitalnih fotoaparata i prvo mesto na svetskom tržištu fotoaparata s izmjenjivim objektivima – 11 godina za redom

Kompanija Canon je objavila da je zadržala prvo mesto na svetu kada je u pitanju prodaja fotoaparata s izmenjivim objektivima

[i], 11. godinu za redom[ii]. Kompanija je ujedno objavila kako obeležava novu prelomnu tačku u proizvodnji, budući da je ukupna brojka proizvedenih Canonovih kompaktnih fotoaparata i fotoaparata s izmjenjivim objektivima prestigla 250 milijona primeraka[iii].
Među proizvodima koji su doprineli ovim uspesima su EOS 70D, koji uključuje Canonovu jedinstvenu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF, kao i Canonova prepoznatljiva serija IXUS koja se sastoji od stilski dizajniranih, inovativnih kompaktnih fotoaparata koji postavljaju trendove u industriji.
Od kada je proizveo svoj prvi digitalni fotoaparat, sredinom 90-ih godina prošlog veka, Canon je koristio prednosti svog iskustva i stručnosti kako bi ostao predvodnik tehnološkog razvoja i postao svetski lider u grafičkim rešenjima. S moćnim portfoliom proizvoda, nedavno osveženim predstavljanjem novog vrhunskog digitalnog kompaktnog fotoaparata PowerShot G1 X Mark II, Canon nastavlja da isporučuje najvrednije i najinovativnije proizvode i usluge koji omogućuju korisnicima – od profesionalnih fotografa do amatera – da izraze svoju kreativnu strast i stvore vizualni zapis svog života.

[i] Digitalni SLR i kompaktni fotoaparati
[ii] Prema istraživanju Canona za period od 2003. do 2013.
[iii] Podatak od 31. januara 2014.

Povezana vest:  Da li strah od krađe podataka može uništiti naučnu saradnju?