Merlinkina-ispovest-premijera-FOTO-Damir-Dervisagic-3„Merlinkina ispovest“ sutra u Domu omladine Beograda
 
Predstava „Merlinkina ispovest“, po tekstu Miladina Ševarlića i u režiji Stevana Bodrože, jedna od najkontroverznijih u poslednjih nekoliko godina na domaćoj pozorišnoj sceni, biće izvedena u Domu omladine Beograda 17. aprila od 20 časova.
Ograničen broj ulaznica, po ceni od 400 dinara, je u prodaji preko EVENTIM mreže.
Ova potresna predstava o najpoznatijem srpskom transvestitu, beogradskoj legendi Vjeranu Milovanoviću Merlinki, koncipirana je u formi stilizovane monodrame sa dva glumca i muzikom, koju uživo izvodi gudački kvartet White Witches. Komad prati Vjeranovu životnu priču, konstantnu potragu za ljubavlju, prihvatanjem i slavom, sve do njegovog tragičnog kraja.
Ovog meseca navršava se jedanaest godina od ubistva Vjerana Miladinovića Merlinke. Njegovo beživotno telo nađeno je u beogradskom naselju Krnjača u poodmakloj fazi raspadanja. Njegove ubice nikada nisu pronađene i kažnjene.
U predstavi nastaloj u produkciji Gej lezbejskog info centra, Puls teatra i Doma omladine Beograda, igraju Čarni Đerić i Aleksandar Trmčić.
Izdavačka kuća Red Box je tokom aprila meseca spremila poseban popust na autobiografiju Vjerana Miladinovića „Terezin sin“, koja se može naručiti preko sajta www.redbox.rs
Povezana vest:  Koprodukcija njujorške trupe “La Mama” na Nišvilu