biblioteka 1349Eminentni srpski pisci otvorili crno-belu biblioteku

Otvaranju crno-bele biblioteke prisustvovali su: direktor marketinga FK Partizan Snežana Filipović, PR menadžer izdavačke kuće Laguna Vanja Gavrovski, kao i eminentni pisci Pavle Zelić i Goran Skrobonja.
Crno-bela biblioteka nastavak je projekta spajanja sporta i kulture, koji je FK Partizan pokrenuo početkom 2013. Posle crno-bele izložbe, klupskih poseta pozorištu i bioskopu, saradnja sa liderom u izdavaštvu kućom Laguna prirodan je tok stvari i početak novih projekata marketing tima FK Partizan.
– Danas je imperativ biti obrazovan – rekla je direktor marketinga FK Partizan Snežana Filipović i dodala:
– Fudbaleri sve više čitaju, polažu na svoje obrazovanje i završavaju fakultete sa željom da i posle završene sportske karijere rade u struci. Kako dosta vremena provode u karantinu i na SC Partizan – Teleoptik, želeli smo da im i to vreme učinimo korisnim i zanimljivim. Otvaranje biblioteke je samo prvi u nizu projekata sa ovom izdavačkom kućom u 2014. Pored popularnih naslova domaćih i stranih autora, police biblioteke je popunila i stručna fudbalska literatura.
PR menadžer izdavačke kuće Laguna Vanja Gavrovski napomenula je u pozdravnoj besedi:
– Kada sam prvi put dobila poziv marketing tima FK Partizan da učestvujemo u otvaranju klupske biblioteke, bila sam više nego zatečena. Znala sam da bivši fudbaler Partizana Miloš Jojić voli naše knjige, da dosta čita i da ih je nosio tokom priprema u Antaliji. Ipak, jedan ovakav projekat je veliki pomak za sport i kulturu, generalno. Sa velikom zadovoljstvom smo se odazvali saradnji i sigurni smo da je ovo pravi primer mladima, čiji su idoli fudbaleri Partizana, da i oni upravo krenu njihovim stopama i čitaju što više!
Oduševljenje novim klupskim projektom nisu krili ni eminentni srpski pisci i autori knjiga – „Sva Teslina deca“ i „Čovek koji je ubio Teslu“, Goran Skrobonja, kao i autor knjige „Peščana hronika“ Pavle Zelić.
– U mojoj porodicu svi su partizanovci od malih nogu, stoga pozivom da budem deo ovakvog projekta, nisam mogao da opišem svoje oduševljenje! Najpre, jer navijam za Partizan, a zatim, jer moj voljeni klub daje najbolji primer mladima kako danas treba da rastu i obrazuju se na pravi način, kada je sve devalvirano, a kultura nije na prvom mestu. Partizan je još jednom dao primer budućim naraštajima!
Uz posvetu na prvim stranicama knjige „Sva Teslina deca“, Goran Skrobonja je izjavio:
– Nadam se da će fudbaleri Partizana na ovim policama pronaći i rado čitati i moju knjigu! Želim im da budu uspešni u svom poslu, da čitaju što više i da na pravi sportski način daju primer novim generacijama. Primer Partizana treba da slede i drugi klubovi u Srbiji.

Povezana vest:  Premijera predstave „Velika depresija“ – sreda, 9. decembra, u 14.00 časova