Ansambl-Studio-6Koncert: Bicinium – Scensko muzički krug

Ansambl Studio 6 u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 iz Novog Sada, Domom omladine Beograda i Studentskim kulturnim centrom Kragujevca organizuje seriju koncerata, koji za cilj imaju promociju savremene umetničke muzike.
Prvi u nizu od pet ovogodišnjih projekata Ansambla Studio 6, čine srpske premijere dueta savremenih kompozitora Berharda Gandera (Austrija), Petera Ablingera (Austrija), Maura Kardija (Italija) i Ćikage Imaija, pod nazivom Bicinium- Scensko muzički krug.
Na programu je i svetska premijera novog komada domaće kompozitorke i članice ansambla Svetlane Maraš.
Beogradska publika će Bicinium imati priliku da čuje u utorak, 29. aprila u Domu omladine. Isti koncert biće ponovljen u Studentskom kulturnom centru Kragujevca narednog dana, 30. aprila.
Članovi ansambla su Karolina Beter, blok flauta, Nenad Marković, truba, Milana Zarić, harfa, Vladimir Blagojević, harmonika i Svetlana Maraš, elektronika.
Koncert je deo projekta Koncertna sezona Ansambla Studio 6, koji su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ernst Von Siemens Music Foundation i Pokrajinski sekretarijat Vojvodine za sport i omladinu.
Ansambl i kolektiv za promociju savremene muzike Studio 6 okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca sa bogatim međunarodnim karijerama na polju savremene i improvizovane muzike.
Redovnim koncertnim serijama i edukativnim projektima, ansambl ima za cilj da doprinese promociji novih svetskih tendencija na domaćim prostorima.
Ansambl je takođe usmeren ka promovisanju srpske i jugoslovenske muzičke zaostavštine, kao i stvaralaštvu savremenih kompozitora i umetnika.
Ansambl je u prethodne dve godine ostvario dugoročnu saradnju sa nemačkim kompozitorom i rediteljem Hajnerom Gebelsom, kao i sa uglednim britanskim kompozitorom Ričardom Beretom, nastupajuci na BEMUS-u, Tribini kompozitora i Koncertnom serijalu u Studiu 6 Radio Beograda.

Povezana vest:  Otvoren 10. Bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI