Opera PepeljugaDžojs DiDonato kao Pepeljuga za kraj operske sezone 2013/2014 u bioskopu Cineplexx

Direktan prenos Rosinijeve opere „Pepeljuga“ iz Metropolitena u Njujorku, održaće se u subotu, 10. maja u 19časova samo u bioskopu Cineplexx Delta City. Ujedno, ovaj prenos predstavlja poslednji u sezoni 2013/2014, čime se završava druga godina uživo izvođenja opera na velikom platnu bioskopa Cineplexx.
Džojs DiDonato peva naslovnu ulogu u Rosinijevoj priči o Pepeljugi, sa majstorom bel kanto pevanja Huanom Dijegom Floresom u ulozi njenog poletnog princa Don Ramira. Prvi dirigent Metropolitena Fabio Luizi predvodi postavku koja uključuje i debitanta Pjetra Spanjolija u ulozi sluge Dandinija, Alesandra Korbelija u ulozi Pepeljuginog očuha Don Manjifika, dok je Luka Pizaroni kao Alidoro, učitelj Don Ramira.
U operi postoji nekoliko ključnih razlika u odnosu na tradicionalnu, prepoznatljivu verziju bajke Pepeljuga koje su zahtevale i određene promene na samoj sceni, pa tako umesto staklene cipelice imamo jednostavnu narukvicu. Uprkos svim promenama, sa svojom predivnom melodijom i bogatim humorom, Rosinijeva opera zadržava svu magiju originalne priče.

Povezana vest:  Street Smart kolektiv raspisuje konkurs za ulične umetnike