Kuca kralja Petra NM2013 002Kako se organizovati za najbolju Noć muzeja do sada?

Jedanaesta Noć muzeja se održava, u subotu, 17. maja na 80 lokacija u Beogradu, a iz organizacije ove manifestacije stiže i nekoliko korisnih saveta.
Kako bi se izbegli redovi, organizatori manifestacije preporučuju da se ulaznice kupuju u pretprodaji, koja traje sve do 17. maja i to po ceni od 400 RSD, dok će karte na dan dešavanja koštati 450 RSD. Ulaznica za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na svih 80 lokacija u Beogradu.
Kao poklon grada Beograda, zahvaljujući Direkciji za javni prevoz, ulaznica Noći muzeja će biti ujedno i putna isprava. To znači da će se 17. maja od 17 sati pa sve do ponoći, svi posetioci sa kartom Noći muzeja, voziti besplatno kroz sve delove Beograda.
Kako bi svi posetioci Noći muzeja, na najlakši način napravili svoju rutu za 17. maj, tu je servis „Moja staza“ posredstvom koga je moguće isplanirati ličnu šetnju kroz muzeje.
Na sajtu manifestacije www.nocmuzeja.rs se prijavljivanje na servis „Moja staza“ vrši posredstvom Fejsbuk naloga ili e-mail adrese. Sadržaji se ubacuju klikom na simbol + koji se nalazi na svakoj stranici dešavanja ispred naslova. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.
Info pult Noći muzeja, stacioniran preko puta Beoizloga u Knez Mihailovoj ulici, radiće u petak 16. maja od 11 do 20 sati dok će na dan manifestacije biti otvoren od podneva do ponoći. Na ovom mestu, kao i u Turističkoj organizaciji Beograda, Knez Mihailova 5, svi zainteresovani mogu besplatno uzeti bilten Noći muzeja i lako odabrati svoju turu.
XI Noć muzeja počinje u 18 i traje do 2 sata iza ponoći. Svih 118 dešavanja, osim pojedinih koncerata, performansa, Dečje ture (18-22), obilaska Novog groblja(18-00) i RTS-a (18-21) traju od 18 do 2.
Ponosni sponzor nacionalne 11. Noći muzeja je Viasat History Kanal – kanal koji inspiriše svojim dokumentarnim emisijama koje imaju moderan pristup u prikazivanju istorije.
Prijatelj manifestacije je kompanija Telekom Srbija sa brendom MTS. Beogradski sponzor je IDEA Sponzori su, Koka-kola, Alfa banka, Fiat automobili, Samsung, Elektroprivreda Srbije, Eucerin i Grafix.
Pokrovitelj nacionalne Noći muzeja je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Povezana vest:  Izdavačka kuća Vulkan objavila poslednji završen roman Džejn Ostin "Pod tuđim uticajem"