Dancestar 12Međunarodni Dancestar festival u Poreču 28. maja do 01. juna

Veliko plesno ludilo stiže u Hrvatsku! Šesto izdanje najvećeg međunarodnog spektakla DanceStar Festival okupiće više od 4000 sjajnih plesača iz celog sveta te će u terminu od 28. maja do 01. juna 2014. u istarskom biseru Poreču, kroz bogati program, takmičenja i radionice, prikazati svu lepotu plesne umetnosti.
Pet će dana Zelena Laguna u Poreču biti epicentar plesnih vibracija i dom najboljih mladih plesača, trenera, koreografa te priznatih svetskih pedagoga. Jedinstvene koreografije i izvođenja, radionice vrsnih predavača, nadmetanja pod budnim okom priznatih svetskih sudija te opuštajući partiji u prekrasnoj kulisi Zelene porečke oaze, slika su koja će Hrvatsku stavilja na kartu najvažnijih sjetskih plesnih događaja.
U sklopu Dancestar Festivala održaće se i veliko međunarodno finale u plesu Dancestar Finals – World Dance Masters 2014. Reč je o najprestižnijem plesnom događaju za plesače i trenere ali i sve ljubitelje plesa širom sveta. Finalno takmičenje održaće se 30.maja u novoj gradskoj dvorani Žatika, a samom finalu prethodile su brojni kvalifikacijski turniri održani u Južnoj Africi, Brazilu, Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj te Hrvatskoj. Finalna gala večer spektakularna je završnica festivala koja će svim posetiocima ali i gledaocima ispred malih ekrana biti nezaboravan doživljaj. Samo oni najbolji nadmetaće se za titulu Dancestar 2014., a osim stručnog žirija, u izboru će sudelovati i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske.
Dancestar Festival već se šest godina održava u Hrvatskoj, a nakon prve godine u Rijeci, preselio se u Poreč. Organizator festivala je EOL Solutions, dok se veliko finale odvija pod kapom Međunarodnog plesnog udruženja ESDU (European Dance Union), krovne evropske asocijacije, koja u Evropi i svetu kroz razne aktivnosti propagira ples, sport i kulturu.

Povezana vest:  "Naša moć je u našoj nemoći" - na Kolarcu predstavljena knjiga vladike Grigorija "Nebeska dvorišta"