novi sad 7.jun nmNoć muzeja 7. juna u Novom Sadu

Ovogodišnja Noć muzeja u Novom Sadu održaće se 7. juna, nakon što je odložena 17. maja zbog vanredne situacije u Srbiji, u ime solidarnosti sa građanina i institucijama kulture ugroženim poplavama. Većina prvobitno planiranih sadržaja biće realizovana na 45 lokacija u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nekoliko dopuna i izmena, a u najavi su i novi prostori.
Deo sredstava od prodatih ulaznica za Noć muzeja u Novom Sadu namenjen je stanovnicima Srbije i institucijama kulture ugroženim poplavama. Cena ulaznica u predprodaji je 350 dinara i mogu se kupiti u novosadskim poslovnicama OTP banke (Bulevar Mihajla Pupina 6, Bulevar oslobođenja 127, Rumenačka1), kao i u filijali u Temerinu; zatim, na GIGS TIX prodajnim mestima (Pariski magazin, knjižara Bulevar Books, Pangea Tours, prodavnice Dr Techno u Novom Sadu), kao i online na www.gigstix.com.
U Noći muzeja, 7. juna od 18-02h, cena ulaznica biće 400 dinara i moći će da se kupe na lokacijama. Jedna ulaznica važi za svih 45 lokacija u Novom Sadu. Za posetioce mlađe od 7 i starije od 70 godina, ulaz je besplatan. Ulaznice kupljene za prethodno planirani datum,17. maj 2014. godine, važiće za novi termin Noći muzeja u Novom Sadu – 7. jun.
I ove godine, Noć muzeja u Novom Sadu organizuje Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu Visart, kao deo nacionalne manifestacije u Srbiji kojom rukovodi Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja iz Beograda.

Povezana vest:  Završen 20. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici, dodeljene nagrade