ovo-nije-veselo-mesto-korice„Ovo nije veselo mesto“ Vladimira Arsenijevića 4. juna u prodaji

Nova knjiga Vladimira Arsenijevića „Ovo nije veselo mesto“ jeste skup najboljeg iz pripovedačkog opusa najmlađeg dobitnika Ninove nagrade, jednog od najprevođenijih pisaca svoje generacije. Ovo delo jednog od najznačajnijih mlađih pisaca današnjice naći će se od srede, 4. juna u prodaji u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.
Ove „priče iz celog sveta“ poređane su od sredine prošlog veka pa sve do početka 21. veka; one su literarni dokaz da je život svuda isti, iako su ljudi različiti.
„Ovo nije veselo mesto“ je zbirka priča sastavljena kao univerzalni mozaik pripovesti o neobičnim ljudima iz raznih svetskih gradova: Nju Džerzija, Honolulua, Londona, Beograda, Tihuane i mnogih drugih. Preplitanje jezika i mešanje kultura predstavljeno je uvrnutim situacijama iz običnog života, detaljima svakodnevice koju živimo ali nam promiče, a ponekad o njoj čitamo u novinama ili slušamo u vestima dok se vozimo na posao, vraćamo kući ili večeramo s porodicom. Najrazličitije savremene teme ukrštaju se u šest živopisnih priča: biografija Pere Buhe, jugoslovenskog strip-crtača, autora prvog i jedinog epskog romana u slikama; poseta Boba Dilana svom učitelju muzike u psihijatrijskoj klinici; muke podstanarskog života srpskog emigranta u Londonu; slučaj Koreanke na Novom Beogradu koju su silovali neonacisti; kako proleće može biti najsvirepije godišnje doba u braku; zašto nam je minut bilo gde na planeti dovoljan da uhvatimo smisao života.
„Gospodin Arsenijević tugu umotava milozvučnom ironijom (…) njegov glas je moderan i angažovan.“ Ken Kalfus (New York Times)
„Knjiga ‘Ovo nije veselo mesto’ je zbirka sačinjena od šest dužih priča koje su hronološki poređane tako da u nizu pokrivaju period od gotovo 100 godina, čitav 20. vek. One su i prostorno dosta široko raspoređene i odvijaju se na raznim delovima planete, od Beograda do Nju Džerzija, od Tihuane do Londona. Radujem se izlasku knjige i željno išekujem da čujem mišljenja i utiske čitalaca“, rekao je Arsenijević.

Povezana vest:  Počeo Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade