Opera Travijata u CineplexxuDirektan prenos Verdijevog remek dela opere „Travijata“ iz Pariske opere u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center

Direktan prenos Verdijeve opere „Travijata“ iz Pariza, održaće se u utorak, 17. juna u 19:30 časova, u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center. Svi ljubitelji opere biće u prilici da uživaju u izvođenju ovog remek dela pod dirigentskom palicom Frančeska Ivana Kiampa, u režiji Benoît Jacquota sa Dianom Damrau u glavnoj ulozi.
Radnja opere se dešava u Parizu i okolini, polovinom 19. veka. Za pisanje Travijate, italijanskog kompozitora Đuzepe Verdija inspirisalo je delo „Dama s kamelijama“, Aleksandra Dime mlađeg, u kome je opisana tužna sudbina jedne savremene pariške kurtizane, koja prvi put u životu pronalazi pravu i iskrenu ljubav, ali je gubi zbog predrasuda građanskog društva.
Na kraju, napuštena i bolesna, umire. U ovoj melodramičnoj priči o ljubavi i žrtvi, Violetu Valeri, jedan od najupečatiljivih ženskih likova ikada, tumači Diana Damrau, koloraturni nemački sopran koju je naša publika već imala priliku da gleda u direktno prenosu opere „Rigoleto“ uz Željka Lučića, beogradskog baritona.
Karte za direktan prenos koštaju 1.200 dinara i već su u prodaji. Više informacija se može naći na sajtu www.cineplexx.rs ili pozivom na broj 011/311-33-70.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe crteža i skulptura Ivana Milev: "BESKRAJ" u utorak, 29. marta