Kozma Praski

„Žive“ statue donele duh Praga u Beograd

Povodom obeležavanja 145 godina Staropramena, ovaj češki pivski brend, u Noći muzeja doneo je Beograđanima duh Praga na poseban način. Takozvane „žive“ statue, prerušeni pantomimičari, dočarali su posetiocima Noći muzeja istoriju i mitove glavnog grada Češke na pet lokacija u Beogradu. Prolaznici su se fotografisali sa „živim“ statuama, upoznali znamenitosti Praga na jedinstven način, a iznenadili su ih i zanimljivi pokloni.
Posetioci Noći muzeja fotografisali su se sa gvozdenim vitezom ispred Vojnog muzeja, dok ih je kod Etnografskog muzeja dočekala „živa“ statua, simbol Praga – Astronomski sat. Kod Muzeja Cepter, statua čuvenog slikara Františeka Kupke dočarala je prolaznicima slikarstvo „Zlatnog grada“, dok je na Hemijskom fakultetu izložbu o velikim naučnicima i eskperimentima upotpunila „živa statua“ – Alhemičar. Takođe, ispred Istorijskog muzeja, čuveni praški istoričar Kozma Praški, proveo je posetioce kroz prošlost glavnog grada Češke.
Pivara Staropramen nalazi se u centru Praga već 145 godina, kao i u centru kulture i načina života tzv. „Zlatnog grada“, koje je u Noći muzeja donela u Beograd.
Osnovana 1869. godine na obalama Vltave, Pivovara Staropramen neguje tradicionalnu recepturu i predstavlja proizvod bogate češke pivarske tradicije.
Ovo praško pivo broj 1 u svetu obeležava jubilej od 145 godina i namenjeno je istinskim poznavaocima piva i svima koji uživaju u pivu vrhunskog kvaliteta. Očaravajuća aroma hmelja, topli zlatni tonovi i prirodni sastojci visokog kvaliteta daruju ovom pivu jedinstven i otmen ukus.

Povezana vest:  Odabrani naslovi upola cene!