3D foto 2Koncert „3 D tri dečaka, tri violine“ u Gvarneriusu

Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije Gvarnerius ugostiće u četvrtak, 19. juna sjajne mlade Pančevce, trojicu violinista, najboljih učenika Muzičke škole „Jovan Bandur“ iz Pančeva, najavio je Gvarnerius.
Na koncertu „3D, 3 dečaka, 3 violine“ u Gvarneriusu nastupiće mladi virtuozi Stefan Jović, učenik trećeg razreda srednje škole, Andrej Mitevski učenik četvrtog i Dimitrije Mitreski učenik drugog razreda niže muzičke škole.
Mladi violinisti dolaze iz klase Helene Marinc, profesorke čiji đaci redovno osvajaju najviše nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima i uspešno nastupaju u zemlji i inostranstvu.
Nagrađivani mladi gudači, uz klavirsku saradnju Nevene Račić, beogradskoj publici prirediće veče popularnih kompozicija, izvešće program sastavljen od kompozicija Bramsa, Bartoka, Bruha, Frolova, Kuteanua i Kostića.
Jović (18) je u aprilu prvi put nastupao u Gvarneriusu, na smotri „Radost muziciranja? i osvojio veoma pozitivne komentare žirija. Član je kamernog tria „Vaganti?, koji je ove godine osvojio prvu nagradu na takmičenju „Mita Topalović? u Pančevu.
Mitevski(13) od početka školovanja ređa uspešne nastupe i nagrade na takmičenjima, od kojih treba istaći prve nagrade na takmičenju ?Mladi virtuoz? u Beogradu 2010. i 2011. godine, prve nagrade na „Internacionalnom festivalu“ na Ubu 2011, 2012, i 2013. godine, kao i veoma uspešan nastup i osvojenu prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Alma Cornea Ionescu? u Temišvaru 2012. godine.
Mitreski(8) je zahvaljujući velikom interesovanju i motivaciji, ostvario uspešne početne korake na sceni, nagrađen je prvom nagradom na takmičenju ?Mladi virtuoz? u Beogradu 2013. godine, i drugom nagradom ove godine na istom takmičenju.

Povezana vest:  Akcija izdavačke kuće Booka PROLEĆE JE, A JA ČITAM U SRBIJI