pozivnica-1RED BULL DOODLE ART 2014
Izložba 20 najboljih žvrljotina

Olovke su se istupele, potrošili su se svi markeri, a nastalo je preko 1800 žvrljotina od kojih je publika izabrala 20 najboljih. Došli smo do finala Red Bull Doodle Art-a, a ko ide u Kejptaun saznaćemo 19. juna na reviji u Supermarketu.
Red Bull Doodle Art se u 2014. godini vratio, ali ovaj put kao globalni projekat koji se održava u 40 zemalja širom sveta. U Srbiji, za razliku od prethodnih godina, finale ovog takmičenja će se održati u vidu revije.
Pred sobom imamo 20 veličanstvenih umetničkih dela, ali nećemo dozvoliti da ostanu samo na papiru. 19. juna u Supermarketu, radovi će se prošetati. Neće dobiti noge, ali modeli revije će nositi Škrabac majice inspirisane najboljim žvrljotinama. Te večeri, žiri u sastavu profesor fakulteta Primenjenih umetnosti Marko Lađušić, kreatorka Svetlana Proković i vizuelni umetnik Saša Tkačenko, na osnovu kreativnosti, stila i glasova publike na sajtu, izabraće rad koji će predstavljati Srbiju na globalnoj izložbi.
Prva tri mesta osvojiće vredne Samsung uređaje, a autor sa titulom najboljeg žvrljača može da počne polako da se pakuje jer će od 24.-26. oktobra otići sa svojim radom u južnoafrički grad Kejptaun, na globalnu izložbu Red Bull Doodle Art!
Program u Supermarketu upotpuniće naši najbolji brejkeri, BMX vozači i umetnici, a svi zainteresovani moći će da se fotografišu najnovijim Galaxy S5 telefonom sa modelom čiji crtež na majici im se najviše dopao. Nakon toga, jednostavnim prinošenjem telefona Samsung štampaču, uz pomoć NFC tehnologije, na licu mesta dobiće odštampanu fotografiju. Takođe, kompanija Samsung je ovom prilikom omogućila svim posetiocima i da se bolje upoznaju sa premium uređajima u Samsung experience zoni.
Majice sa revije će moći da se kupe u Supermarketu i nakon revije, a novac koji bude prikupljen od prodaje biće doniran kao pomoć ugroženima od poplava.
Ulaznice za reviju mogu se obezbediti putem sajta www.redbull.rs.

Povezana vest:  Nagrada "Neven" dodeljena Vesni Aleksić za roman "Sazvežđe violina"