akcija pokloni knjiguHumanitarna akcija „Pokloni knjigu za novi početak“ nastavlja se i dalje
 
Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi organizovali su humanitarnu akciju pod nazivom „Pokloni knjigu za novi početak“ kako bi pomogli bibliotekama ugroženim poplavama.
Građani Srbije su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji u velikom broju i doniranim knjigama obogatili fondove najugroženijih biblioteka u Srbiji uništenim u poplavama.
U postavljenim kutijama u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj našao se impozantan broj dobrih naslova među kojima su i neki od klasika: „Tihi don“ Mihaila Šolohova u dva toma, „Ime ruže“ Umberta Eka, „Saga o Forsajtima“ Džona Golsvordija, Sabrana dela Jove Jovanovića Zmaja, „Vreme smrti“ Dobrice Ćosića, „Grobnica za Borisa Davidoviča“ Danila Kiša, „Majstor i Margarita“ Mihaila Bulgakova, „Vila Don Kihote“ Patrika Besona, „Potraži moje lice“ Džona Apdajka, „Ruski prozor“ Dragana Velikića i mnogi drugi.
Prvi kontigent doniranih knjiga u humanitarnoj akciji „Pokloni knjigu za novi početak“ biće uručen nastradalim bibliotečkim fondovima na teritoriji Obrenovca.
Još jednom molimo čitaoce da se uključe u akciju i svojim knjigama pomognu bibliotekama da ponovo ožive. Prava prilika za to je jubilarna deseta „Noć knjige“ koja se održava 20. juna, a kutije će i dalje biti postavljene u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj ulici.
Akcija je organizovana na nivou cele Srbije i trajaće i dalje sve dok oštećene biblioteke ne budu u potpunosti opremljene.
Povezana vest:  Promocija knjige: DUG I KRIVUDAV PUT – Bitlsi kao kulturni artefakt