Andjela Anja Ivona Elena i M.JevicMladi talenti sa pedagozima milanske Skale

U okviru programa Vip talenti, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru učestvovaće od 28. juna do 9. Jula na baletskom seminaru Akademije Teatra milanske Skale u Firenci. Četrnaest devojčica i jedan dečak, uzrasta od 8 do 16 godina, radiće sa pedagozima Skale, pod budnim okom Frederika Olivijerija, direktora ove prestižne institucije.
Nacionalna fondacija za igru, koju vodi Aja Jung, se od svog osnivanja zalaže za saradnju sa inostranim pedagozima i školama, sa ciljem da domaćim mladim talentima omogući da pravilno savladaju tehniku, da se odmere sa vršnjacima iz sveta, ali i ostvare mogućnost odlaska u inostranstvo
radi daljeg usavršavanja i angažmana.
Završnom predstavom Baletske škole Nacionalne fondacije za igru, 11. juna na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, učenici su pokazali zavidan nivo znanja, kroz varijacije iz klasičnog baletskog repertoara, kao i neoklasični i savremeni program čije koreografije potpisuju Tatjana Ulitina, Marko Ferini, Aleksandar Ilić i Milica Jević.
Kroz različite projekte poput programa „Vip talenti“ namenjenog najmlađim ljubiteljima umetničke igre, Vip mobile pruža podršku Nacionalnoj fondaciji za igru i razvoju savremene plesne scene u Srbiji. Naredne audicije za prijem u Baletsku školu Nacionalne fondacije za igru, kao i za poseban program Vip talenti, najavljene su za kraj avgusta 2014. godine.

Povezana vest:  Knjiga koja je oborila sve rekorde „Pedeset nijansi – SIVA“ od sutra u svim knjižarama