poslednje-prolece-u-parizu
„Poslednje proleće u Parizu“ apsolutni hit ovog leta u Makedoniji
Klub „Matica“ iz Makedonije najavio je petnaestu jubilarnu letnju akciju „Knjiga za plažu“, koja se održava u letnjim mesecima. Na konferenciji za štampu je najavljeno više različitih aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu građane da čitaju čak i tokom letnjeg odmora.
Tokom kampanje, klub „Matica“ najavio je književni hit koji će obeležiti leto 2014. godine. Knjiga „Poslednje proleće u Parizu“ poznate autorke Jelene Bačić Alimpić proglašena je za „Hit leta“ u Makedoniji, što potvrđuje autorkinu popularnost i u ovoj zemlji.
Kampanja „Knjiga za plažu“ svake godine popunjena je aktivnostima koje verujemo da su od interesa za čitaoce. Svake godine biramo „Hit leta“, a ove godine to je nova knjiga Jelene Bačić Alimpić „Poslednje proleće u Parizu“, koja je po mišljenju naših čitalaca apsolutni hit ove godine, rekao je Dejan Pavleski, direktor kluba „Matica“.
Jelena Bačić Alimpić, autorka bestselera „Ringišpil“ i „Pismo gospođe Vilme“, napisala je uzbudljiv roman „Poslednje proleće u Parizu“ u formi ispovesti starice Marije Kolčak, koja snagom uspomena zauvek menja život novinarke Olge Lašez.
Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojiće sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života. Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demona prošlosti i patnja gulaga – iznedrile su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol. Gde je granica istine, i kako pronaći hrabrost da je prihvatimo i spoznamo sebe? Da li je laž dovoljno lekovita ako je istina surova? U igri sudbine jedini ulog je ljubav…
Povezana vest:  Najlepše priče za čitanje – „Ja i moja sestra Klara“ u prodaji