japanizam 2014Japanizam od 3. do 6. jula u Domu omladine Beograda

Japanizam, najveća regionalna konvencija posvećena japanskoj pop-kulturi, biće održana od 3. do 6. jula u Domu omladine Beograda.
Sedmi Japanizam u Beogradu počinje projekcijom filma „Hal“, emotivnom pričom o devojci koja slomljeno srce leči druženjem sa robotom.
Takođe, tu je i susret sa izdavačima Darkwood i Festina Lente, dok će Leiđi Macumoto održati predavanje o jednoj od najvažnijih figura anima scene 70-tih godina i tvorcu izuzetno uticajnih svemirskih franšiza kao što su „Space Battleship Yamato“, „Space Pirate Captain Harlock“ ili „Galaxy Expreš“.
Ataše za kulturu japanske ambasade Juićiro Omori će zvanično otvoriti sedmi Japanizam u Beogradu, a nakon toga sledi modna revija inspirisana tradicionalnim i modernim Japanom.
Biće prikazan i film „Space Pirate Captain Harlock“ – vizuelno raskošan i kompjuterski animiran rimejk Leiđi Macumotove priče o čuvenom svemirskom gusaru.
U okviru programa je i Artist Alley – redovna sajamska ponuda najrazličitije robe vezane za Japan od izdavačkih kuća, preko klasičnog merčandajza, do unikatnih rukotvorina.
Takođe, posetioci Doma omladine će moći da se takmiče u Game room-u, kao i da pogledaju izložbu „Wacom“.
Sedmi Japanizam je organizovan u saradnji sa japanskom ambasadom i društvom Sakurabana.

Povezana vest:  "Guarnerius" počinje sezonu 4. septembra