Kolundzija i Gudaci foto

Jovan Kolundžija i Gudači svetog Đorđa 9. avgusta na Ohridu

Posetioci jedne od najuglednijih kulturnih manifestacija u regionu, festivala OHRIDSKO LETO, koje se ove godine održava po 54. put, će u subotu, 9. avgusta 2014. godine prisustvovati novoj koncertnoj saradnji našeg čuvenog orkestra GUDAČI SVETOG ĐORĐA i proslavljenog violiniste JOVANA KOLUNDŽIJE.
Iste večeri, Gudači će scenu podeliti i sa tenorom svetske slave, Zoranom Todorovićem.
Više od dve decenije, od prvih koraka koje su Gudači svetog Đorđa napravili na muzičkoj sceni, traju i prijateljstvo i saradnja ovog uglednog ansambla i maestra Kolundžije. Poslednjih godina beogradskoj publici priređuju izuzetne koncerte na Kolarcu, a njihov novi zajednički nastup na Ohridskom letu, najavljuje se kao jedan od najuzbudljivijih muzičkih događaja ovogodišnjeg festivala.
U posebnom prostoru atrijuma viševekovnog zdanja crkve Svete Sofije, jednog od najvećih simbola Ohrida, maestro Kolundžija i Gudači izvešće maestralno delo J. S. Baha – Koncert za violinu i orkestar u E-duru.
Krajem meseca srpski violinista će biti počasni gost festivala Música Vila de Llívia u Barseloni, gde će 21. avgusta nastupiti sa orkestrom UNESCO-a i dirigentom Gonsalom Komeljasom.

Povezana vest:  Tri Lagunina romana u najužem izboru za Ninovu nagradu