I ne pomisljaj na toNovi roman Sare Mlinovski „I ne pomišljaj na to“ od sutra u prodaji
 
Savremeni tinejdžerski roman „I ne pomišljaj na to“ Sare Mlinovski, autorke bestseler romana „Deset stvari koje smo uradile (a verovatno nije trebalo)“, naći će se od sutra u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.
Ovaj roman sa ljubavnom pričom apsolutno je divan – ispunjen tajnama, skandalima, humorom, iznenađenjima.
Čitaoci knjige „I ne pomišljaj na to“ mogu otkriti šta se sve može desiti kad vakcina pođe po zlu.
Učenici drugog razreda srednje škole Blumberg nisu ni slutili šta ih očekuje kad su se vakcinisali protiv gripa. Umesto uobičajenih nuspojava poput glavobolje ili utrnule ruke, oni su se sutradan probudili s neobičnom sposobnošću – odjednom su čuli misli svih oko sebe. Sjajno, pomislio bi svako. Ko ne bi želeo da sazna šta njegova simpatija zaista misli, šta roditelji kriju, šta se vrzma po glavama profesora i – što je najbolje od svega – kako najbolji učenik u razredu u sebi odgovara na pitanja. To čudno otkriće prvo izaziva oduševljenje – ne moraju da uče već samo da osluškuju i tako nekažnjeno prepisuju, ne moraju da se pitaju šta da rade na prvom sastanku jer čuju sve simpatijine nedoumice…
Ali možda je cena čitanja misli ipak previsoka. Učenici saznaju i ono što bi trebalo da ostane skriveno: roditeljske razmirice, neverstva, šta njihovi drugovi i simpatije zaista misle o njima.
„I ne pomišljaj na to“ jeste urnebesna knjiga koja na zanimljiv način otkriva kako prednost istovremeno može biti i nedostatak.
Sara Mlinovski je ovom knjigom ponovo dokazala zašto spada u omiljene pisce za omladinu – ona zaista ume na originalan i smešan način da predstavi tinejdžerske, i ne samo tinejdžerske, nedoumice koje svima sa strane deluju tričavo ali su onima koji prolaze kroz njih velike kao kuća.
Sara Mlinovski je rođena u Montrealu, u Kanadi. Studirala je englesku književnost na Univerzitetu Mekgil i tokom studija pisala je kolumne za lokalne novine. Prvu knjigu Milkrun objavila je u dvadesetoj godini. Autorka je nekoliko knjiga za tinejdžere među kojima su „Deset stvari koje smo uradile (a verovatno nije trebalo)“, „Brusevi i metle“, „Žabe i francuski poljupci“, „Čini i vreće za spavanje“ i „Žurke i čarobni napici“, kao i četiri romana za odrasle. Njene knjige su prevedene na preko dvadeset jezika. Živi u Njujorku sa mužem i ćerkom.
Povezana vest:  Sveobuhvatna biografija Alberta Ajnštajna iz pera Voltera Ajzaksona od utorka u prodaji