klub-mefisto-koriceDvostruka-prevaraNovi romani Tes Geritsen i Džejmsa Patersona od sutra u prodaji

U izdanju Lagune, od sutra će se u prodaji naći još dva vrhunska trilera, oba s potpisom dobro poznatih autora Džejmsa Patersona, koji nam donosi „Dvostruku prevaru“, i Tes Geritsen, čiji će vas „Klub Mefisto“ čvrsto uvući među svoje korice.
Pošto je napisao nekoliko uspešnih trilera, Džejms Paterson je ranih devedesetih došao na ideju da kreira lik afroameričkog heroja u okviru tog žanra. Ideja je rezultovala nizom bestselera, čiji je glavni akter, forenzički psiholog Aleks Kros, postao jedan od najpoznatijih likova u detektivskoj literaturi i inspiracija za dva filma. Godine 2001. pojavljuje se „Suzanin dnevnik za Nikolasa“, roman koji je kritičar Njujork tajmsa Dženet Maslin po snazi uporedila sa „Mostovima okruga Medison“.
Pred čitaocima je dvanaesti roman iz serijala o Aleksu Krosu koji traži serijskog ubicu željnog slave.
Upravo kad je Aleks pomislio da se primirio u ustaljenom rasporedu psihoterapija s pacijentima, opet se zatekne u igri – ovog puta da uhvati zločinačkog genija bez premca.
Poplava složenih ubistava u Vašingtonu dovodi celu Istočnu obalu u stanje napetosti. Ta ubistva nisu ni nalik onima koje su Aleks Kros i detektivka Briana Stoun, njegova nova devojka, dotad videli. Sa svakim sledećim ubistvom slučaj postaje sve složeniji. Aleks zna samo jedno: ubica uživa kad ima veliku publiku.
Dok se jezivi prizori žrtava pojavljuju širom grada izazivajući i histeriju u medijima, Aleksu je sve jasnije da je čovek kog juri genije užasa – i da žudi za slavom. Ubica se poigrava čitavim gradom – i neće stati ni pred čim dok ne postane najstrašnija zvezda koju je Vašington video.
„Dvostruka prevara“ ima odlike jednog od najboljih Patersonovih dela. Radnja se brzo odvija i puna je neizvesnosti sa stalnim iznenadnim preokretima. Novi roman je dosad jedno od najboljih Patersonovih dela, puno akcije i uzbuđenja. Ovaj roman se čita uz osećaj da nešto krupno stiže od Krosa i njegovog tvorca. Čak i ako niste obožavalac Aleksa Krosa, uživaćete u ovom trileru.
Tes Geritsen je jedna od najprodavanijih autora Njujork tajmsa. Kritičari širom sveta hvale njene romane, a Pablišers vikli proglasio je Tes kraljicom medicinskog trilera. Prethodni romani su se bavili nekim uobičajenim temama za ovaj žanr (serijske ubice, njihovi sledbenici itd.), dok ovaj ima izvesnih dodirnih tačaka sa hororom i koketira sa natprirodnim.
Zlo postoji. Zlo hoda među nama. Zlo je izrodilo đavolskog novog učenika u ovom napetom novom trileru Tes Geritsen. Ovo je šesti roman o medicinskoj istražiteljki Mori Ajls i detektivki Džejn Ricoli. Prgava i odlučna detektivka Ricoli i usamljena i naizgled hladna doktorka Ajls su heroine koje su čitaoce osvojile ne samo jezivim slučajevima u koje se upliću, već i paralelnim pričama o svojim privatnim životima, o ljubavi, majčinstvu, porodičnim vezama.
PEČAVI
Ta krvlju ispisana latinska reč nalazi se na mestu brutalnog ubistva jedne žene: GREŠILA SAM. To je jeziva božićna čestitka za bostonsku doktorku sudske medicine Moru Ajls i detektivku Džejn Ricoli, koja brzo povezuje žrtvu s kontroverznim i slavnim psihijatrom Džojs O’Donel – svojom zakletom protivnicom i pripadnicom tajanstvenog udruženja zvanog Klub Mefisto.
Na otmenom Bikon hilu članovi tog udruženja posvećuju se analiziranju zla: je li nauka u stanju da ga objasni? Ima li ono telesni oblik? Hodaju li demoni zemljom? Prikupljajući mnoštvo mračnih istorijskih činjenica i tajanstvenih religioznih simbola, oni pokušavaju da dokažu užasavajuću teoriju: da Satana lično postoji među nama.
Kada se sledeći leš pojavi na samom njihovom pragu, jasno je da neko – ili nešto – zaista vreba u gradu. Pripadnici udruženja počinju da se boje predmeta svog proučavanja. Može li taj sumanuti ubica biti jedan od njih – ili su nenamerno prizvali neko zlo iz tame?
Dok se trude da razreše najneobičniji slučaj u svojoj karijeri, Mora i Džejn kreću na užasavajuće putovanje u samo srce zla, gde će se susresti s čudovišnim protivnikom, opasnijim od svih sa kojima su se do sada sretale… protivnikom čiji su svi dosadašnji zločini tek početak.
Svi ljubitelji forenzičkog kriminalističkog žanra zaista će uživati u novom romanu Tes Geritsen koja je napustila uspešnu lekarsku karijeru da bi podizala decu i posvetila se pisanju. Dobitnica je nagrade Nero Wolfe za roman „Nestala“ i nagrade Rita za roman „Hirurg“. Njene knjige prevedene su na 31 jezik i širom sveta je prodato više od 15 miliona primeraka.

Povezana vest:  Beč: izložba fotografija – svedočanstvo vojnika iz Drugog svetskog rata