Zavet heroja KORICE„Zavet heroja“ – roman o porodici, istini, ljubavi i pravdi uskoro u prodaji
 
U septembru 2014. godine izdavačka kuća Laguna objaviće roman „Zavet heroja“ autora Slaviše Pavlovića.
Radnja romana zasnovanog na istinitim događajima smeštena je u Srbiji, tokom Velikog rata, gde je glavni junak penzionisani i ostareli pukovnik Andrija Itanić, koji predvodi četu iskusnih i ostarelih vojnika, koje srpska vojska zbog godina nije prihvatila. Svesni da im se bliži kraj, od metka ili starosti, četa staraca vodi bitku više – za svoj grob na teritoriji Srbije. Prolazeći kroz sve važnije bitke u tom periodu, fokus radnje predstavlja i osvrt na život u tadašnjoj Srbiji, gde su vrednosti poput ljubavi, časti i morala bile posebno cenjene, a herojstvo u zaštiti slabijih najveća vrlina. Kraj romana rezervisan je za poslednju borbu – veću od čitavog rata.
Na poleđini romana, svoje utiske su ostavili proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica, koji je, između ostalog, napisao da je „Zavet heroja“ literarni spomenik herojima koji su sahranjeni u neobeleženim grobnicama, dok je bestseler pisac Dejan Stojiljković rekao da je Pavlović napisao roman koji će čitaoci dugo pamtiti.
Knjiga će biti u prodaji ovog septembra, a u istom periodu će izaći i rusko izdanje romana u Moskvi, povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata u Rusiji.
Povezana vest:  A ko će ti sada pomoći, Punpune? Treći nastavak popularnog manga serijala u prodaji