Radovi svajcarskog umetnika Zimouna 2ŠVAJCARSKI UMETNIK ZIMOUN DRŽI JAVNO PREDAVANJE U BEOGRADU

Povodom održavanja samostalne izložbe u G12 HUB, a u okviru „NELT edukativnog programa“ Galerije 12 HUB, u sredu 03. septembra u Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije održaće se javno predavanje istaknutog švajcarskog umetnika Zimouna.

Tema predavanja: Primitive complexity
Jezik: engleski
Mesto održavanja: Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije, Terazije 34
Vreme: sreda, 03. septembar u 18h
slobodan ulaz za sve zainteresovane

Galerija 12 HUB poziva studente i sve zainteresovane na javno predavanje švajcarskog umetnika Zimouna koje će se održati u sredu 03. septembra sa početkom od 18h u Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije, Terazije 34.

Povezana vest:  DELA NAJISTAKNUTIJIH VOJVOĐANSKIH SLIKARA DRUGE POLOVINE XX VEKA PRVI PUT U SUBOTICI

Zimoun kreira umetničke instalacije prema prostoru u kom izlaže, te je svaka njegova izložba jedinstven i neponovljiv doživljaj. Ovaj umetnik je svojim radovima obeležio međunarodnu umetničku scenu ali i stekao ugled među mlađim generacijama zainteresovanim za umetnost i tehnologiju, eksperiment i inovaciju. Njegovi radovi su postali prepoznatljivi u savremenoj umetničkoj praksi po specifičnim elementima koja podrazumevaju jednostavnost, eleganciju i minimalizam u umetnosti.

Umetnik će na izložbi u Galeriji 12 HUB, shodno svojoj umetničkoj praksi predstaviti site-specific zvučnu instalaciju konkstruisanu baš za prostor galerije. Otvaranje izložbe će se održati u petak, 05. septembra u 19h, a izložba će trajati do 5. oktobra 2014.

Povezana vest:  Dečija manifestacija "Praznici proleća" održaće se po prvi put 21. aprila u Sava Centru

Zimoun, rođen u Švajcarskoj 1977, je samouki umetnik koji živi u Bernu, Švjacarska. Njegovi radovi su predstavljeni na samostalnim i grupnim izložbama u Evropi, Severnoj Americi, Africi i Južnoj Americi. Dobitnik je mnogobrojnih umetničkih nagrada. Među poslednjim mestima gde je izlagao su Nam June Paik Art Center u Koreji, Kuandu Muzej likovnih umetnosti, Ringling Muzej umetnosti u Floridi, Harnett Muzej umetnosti u Ričmondu, bitforms galerija u Njujorku, Art Bazel, Galerie Denise Rene Pariz, Ringling muzej umetnosti, Bitforms galerija u Njujorku, Kunsthalle u Bernu, Kunstmuseum u Lihtenštajnu, Muzej savremene umetnosti MNAC u Bukureštu, Muzej umetnosti u Seulu, Muzej savremene umetnosti u Ljubljani i druge.

Povezana vest:  Miris ljubavi u knjižarama Vulkan

Kompanija NELT u saradnji sa Galerijom 12 Hub (G12 HUB) pokrenula je jednogodišnji „NELT edukativni program“ pod nazivom „Interdisciplinarna saradnja kao potencijal razvoja mladih profesionalaca na polju umetnosti, nauke i novih tehnologija“.Cilj projekta je da se studenti upoznaju sa veštinama i tehnikama povezivanja umetnosti, tehnologije i nauke u primenjene svrhe. Program je namenjen studentima Fakulteta primenjenih umetnosti, Elektrotehničkog fakulteta (Laboratorija za akustiku), Fakulteta dramskih umetnosti (Laboratorija za doživljaj zvuka „soba 64″), Fakulteta likovnih umetnosti, Fakulteta za medije i komunikaciju i Arhitektonskog fakulteta.

Galerija 12 HUB je centar za umetnost i tehnologiju posvećen promociji i razvoju intermedijske umetnosti i performansa.