tangoTANGO ZA KORAK DALJE-nova sezona tango druženja u Guarneriusu

Beogradska Tango asocijacija i Centar lepih umetnosti Guarnerius već 13 godina neguju tango kulturu na ovim prostorima, a u novoj sezoni, idemo korak dalje!
U petak, 5. septembra 2014. (20h), u Guarneriusu, prostoru gde se prvi put zaplesao tango u Beogradu, biće održano predavanje o ovom plesu koji budi sva čula, a koji će kroz različite programe, biti važan deo
nastupajuće, 14. sezone našeg Centra.
Program TANGO ZA KORAK DALJE zamišljen je kao interaktivno predavanje i svojevrstan uvod u novu sezonu kurseva argentinskog tanga, koje će nam nagovestiti kojim temama ćemo se baviti kroz četvoromesečne kurseve, koji u Guarneriusu startuju 14. septembra 2014.
Predavanje će nam dati uvodna znanja o tangu kao plesu, muzikalnosti i društvenom fenomenu. Prema rečima Dragana Mikića, jednog od osnivača Beogradske Tango Asocijacije i pokretača škole tanga u Beogradu, a koji će ovom prilikom biti predavač, „ovo predavanje koje uključuje i plesnu demonstraciju tango instruktora, ali i učešće publike, će na jednostavan i razumljiv način ukazati kako da putem sopstvenih pokreta u zagrljaju, kreiramo ispunjeniji i bogatiji način života i kako da uz tango napravimo korak dalje, ka umeću življenja.“
Ulaz na predavanje je slobodan, a zainteresovani posetioci će iste večeri moći da se prijave za neki od naših kurseva, koji počinju sredinom septembra.
Kursevi su namenjeni svim ljubiteljima i igračima tanga, bez obzira na plesno iskustvo, kao i onima koji tek ulaze u divan svet argentinskog tanga. Polaznici će biti raspoređeni u dve grupe-početnu i naprednu, a teme kurseva će biti argentinski tango, milonga i tango vals.
Uz kurseve argentinskog tanga i redovne mesečne milonge koje se u prostoru Guarneriusa održavaju još od 2003. godine, posebna poslastica u novoj sezoni će biti trodnevni festival TANGO NEUTRAL, koji će biti održan krajem oktobra, a koji će u našem gradu okupiti poznate tango plesače i di-džejeve iz celog sveta.
Beogradska Tango Asocijacija već više od deset godina popularizuje tango kulturu kod nas, a u Guarneriusu tradicionalno organizuje tango večeri već 11 godina. Podsećamo da je sala Guarneriusa mesto gde je februara 2003. godine održana prva milonga – tango plesno veče u Beogradu i od tada je Guarnerius postao centar okupljanja ljubitelja tango kulture iz čitavog regiona. Kroz školu tanga je do sada prošlo više od 1000 polaznika.

Povezana vest:  Promocija knjige "Istorija umetnosti u Srbiji XX vek"