Jack-the-Ripper-shawl-4Otkriće – Džek Trbosek je bio poljski imigrant Kosminski

Misterija duga više od sto godina – ko je bio Džek Trbosek, otkrivena je uz pomoć DNK analize, a rezultat kaže da je visestruki londonski ubica žena iz 1888. godine bio poljski imigrant Aron Kosminski.
Renomirani DNK stručnjak , tvrdi da je poljski imigrant Aaron Kosminski – koji je i bio jedan od šestorice ključnih osumnjičenih u toj istorijskoj misteriji, zapravo – pravi serijski ubica, piše Dejli mejl.
Mračne teorije mučile su javnost i istražne organe o monstruoznim zločinima počinjenim u istočnom Londonu, koji su mnogo godina kasnije postali tema mnogih filmova, ali pravog odgovora nije bilo 126 godina.
U otkriću identiteta ubice presudna je bila DNK analiza šala ponađenog pored tela jedne od žrtava Ketrin Edovers. Britanska štampa navodi da je sada taj šal analizirao dr Jari Louhelejnen, koji se bavi istorijskim zločinima. On je koristio sofisticiranu metodu forenzičku tehniku i utvrdio da šal sadrži DNK žrtve ali i ubice.
Džek-trbosek ubijao je uglavnom žene prostitutke po najzabačenijim delovima Londona i to na vrlo svirep način – – prvo bi im presekao grlo, a potom osakatio njihova tela.
Istraga je obuhvatila 100 osoba, među kojima su bili osumnjičeni čak i članovi kraljevske porodice, na primer princ Albert Viktor, dokror kraljice Viktorije, ali i čuveni slikari i umetnici toga vremena.

Povezana vest:  Dirigent Eiđi Oue oduševio publiku Beogradske filharmonije