Predstava Art 1Predstava „ART“ osvojila posetioce Filmstreet festivala

U okviru Filmstreet putujućeg letnjeg festivala po drugi put je izvedena predstava pod vedrim nebom. Ovaj put na repertoaru pozorišta na otvorenom, pred mnogobrojnom publikom na Kalemegdanu igrala se predstava „Art“ Jasmine Reze, u režiji Vladana Đurkovića. Gledaoci su uživali u intrigantnom komadu, a njihovu naklonost pridobile su mlade glumice Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić i Anita Stojadinović koje su briljirale u ulogama tri prijateljice.
Pored kulturnog, događaj ispred paviljona Cvijete Zuzorić je imao i humanitarni karakter jer je, kao i ranijih prilika u okviru festivala, sav novac od prodaje Amstela te večeri uplaćen na račun Vlade Republike Srbije namenjen ugroženima od poplava.
Komedija „Art“ predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva i tokom 20 godina svog postojanja igrana je širom sveta. Njenim izvođenjem, Filmstreet je predstavio Beograđanima još jednu kulturnu manifestaciju, reafirmišući prestonički pozorišni život na otvorenom. Kalemegdan je ponovo postao pozorište pod vedrim nebom i prilika da se veče provede na pravi način. Do kraja septembra, kada se završava četvrta sezona festivala, Filmstreet će nastaviti da širi svoja bioskopska platna na najlepšim gradskim lokacijama.
Vreme je za veliko platno, a ne male ekrane. Vreme je za prave stvari.

Povezana vest:  Psihološki triler „Tri znaka: Isceliteljke“ u prodaji