pokloni-knjigu-za-novi-pocetak
5.000 knjiga odlazi u Obrenovac
 
Humanitarna akcija „Pokloni knjigu za novi početak“, koju su organizovali izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi, uspešno je realizovana i zahvaljujući čitaocima i dalje traje.
Građani Srbije su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji u velikom broju i doniranim knjigama obogatili fondove najugroženijih biblioteka u Srbiji uništenim u poplavama.
Prvi kontigent doniranih knjiga u humanitarnoj akciji „Pokloni knjigu za novi početak“ biće uručen nastradalim bibliotekama i školama na teritoriji Obrenovca.
Nakon višemesečnog oporavka stekli su se tek osnovni uslovi da ove kulturne ustanove prime donirane knjige, stoga će im u petak, 12. septembra predstavnici izdavačke kuće Laguna uručiti donaciju.
Biblioteci „Vlada Aksentijević“, Gimnaziji u Obrenovcu i Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Obrenovcu u petak će biti uručeno 4.000 knjiga koje su čitaoci iz cele Srbije prikupili i još 1.000 knjiga koje je Laguna odvojila posle Noći knjige održane u junu.
Humanitarna akcija organizovana na nivou cele Srbije trajaće i dalje, sve dok oštećene biblioteke ne budu u potpunosti opremljene.
Još jednom molimo naše drage čitaoce da se uključe u akciju i svojim knjigama pomognu bibliotekama da ponovo ožive. Kutije će i dalje biti postavljene u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj ulici.
Povezana vest:  Pozorišni festival amatera od 11. do 18. aprila u Loznici