1000Izložba Bogdana Dobrote u „KomBank Art holu“

Izložba mladog umetnika Bogdana Dobrote „Inland Empire“ biće otvorena sutra u „KomBank Art holu“ (u zgradi „Politike“), najavili su organizatori – Komercijalna banka i Fakultet primenjenih umetnosti.
Dobrota povodom ove izložbe ističe da se „čovek nalazi u neraskidivoj vezi sa prirodom i univerzumom“, a da „prirodu, vidljivi i nevidljivi svet oko nas, možemo razumeti kada se budemo našli na duhovnom putu i kada se razvijamo kao duhovna bića“.
„Kada jednom budemo razumeli šta se događa oko nas i u nama i kada se uključimo u taj razvoj, izvršićemo promene i naći nov način življenja u skladu sa prirodom. Ipak, danas nas sistem udaljava od duhovnog razvitka. Opsednuti smo da savladamo prirodu i svet učinimo udobnijim mestom za život, a pitanje zašto živimo, šta se dešava na duhovnom planu, polako je odgurnuto u stranu i potisnuto“, kaže on.
Dobrota je rođen 1989. godine u Kruševcu, a 2004. godine je upisao Srednju umetničku školu u Nišu na odseku likovni tehničar. Diplomirao je 2012. na Fakultetu primenjenih umetnosti, u klasi profesora Miroljuba Stamenkovića. Master studije završio je na istom fakultetu.

Povezana vest:  U igri sa knjigom! Dani velikih popusta tokom Dečjih dana kulture od 21. do 25. aprila