Budi u plusu 1 1

„Budi u plusu!“ interaktivna izložba o novcu za decu

Interaktivna izložba „Budi u plusu!“ namenjena deci uzrasta od 7 do 14 godina, postavljena je u Muzeju nauke i tehnike.
Izložba omogućava deci da na zabavan način istraže i upoznaju svet novca. Osnovni cilj izložbe je da deca saznaju kako se novac izrađuje i zarađuje, zašto je važno odgovorno rukovati novcem, zbog čega treba štedeti i kako donirati sredstva onima kojima je pomoć potrebna.
Projekat je inicirala Erste Grupa u saradnji sa Dečjim muzejom ZOOM iz Beča i Dečjim muzejom FRida & freD iz Graca. Izložba je deo programa Erste Grupe Sponzorstva sa dodatom vrednošću.
„Smatramo da finansijske institucije imaju veliku odgovornost prema zajednici u kojoj posluju u pogledu finansijskog opismenjavanja mladih generacija. Erste Grupa, kao i sama Erste Banka u Srbiji, kontinuirano teže da doprinesu na ovom polju“, rekla je izvršna direktorka u Erste Banci Andrea Brbaklić.
Izložba „Budi u plusu!? predstavlja jedan od načina kojim se deci omogućava da na opipljiv i aktivan način upoznaju i shvate funkciju i ulogu novca u zajednici. Prava svrha izložbe je upravo da upozna mlađe generacije sa pravim životnim vrednostima, uz glavnu lekciju da nije sve u novcu, dodala je ona.
Učenici srpskih osnovnih škola biće u prilici da štampaju novac, okušaju sreću u potrazi za grumenjem zlata u reci, upoznaju se sa tim šta je fer proizvod, šta znači kada na proizvodu stoji oznaka „bio?, kako se pametno kupuje, kako funkcioniše berza, koliko je vremena potrebno da se otplati kredit, kako se kontroliše kućini budžet, i još mnogo, mnogo toga.
Izložba je do sada obišla Beč, Grac, Bratislavu, Prag i Bukurešt i videlo ju je 80.000 posetilaca, od čega 55.000 dece.
Izložba će biti otvorena svakog dana osim ponedeljkom do 11. januara 2015.

Povezana vest:  CRNA KNJIGA - PRVI DOMAĆI ROMAN U IZDANJU BOOKE