Aleksandra Dragosavac fotoKoncerti mladih talenata u Gvarnerijusu

Mlada pijanistkinja Aleksandra Dragosavac nastupiće u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus u petak 26. septembra u 20.00 sati, u trećem ciklusu koncerata za promociju najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu.
Na programu koncerta su kompozicije Ludviga Van Betovena, Franca Šuberta i Franca Lista, a gošća koncerta je sopran Milica Jovičić, navodi se u najavi organizatora.
Aleksandra Dragosavac (1990.) završila je nižu i srednju muzičku školu kao đak generacije, a osnovne i master studije klavira kao jedan od najuspešnijh studenata u generaciji. Usavršavala se kod Aleksandra Madžara, Sonje Lončar, Kristofera Tejlora, Kordelije Hofer Tojč i Rolfa Plagea.
Pijanistička nada osvojila je šest prvih nagrada na Promenadi klavirskih talenata, laureat je međunarodnog Memorijala „Dr Vojislav Vučković“, Banjalučkog bijenala, a osvojila je i priznanja na takmičenjima u Rimu i Gorici, kao i na Republičkom takmičenju kamernih ansambala 2014.
Kao jedna od 1.000 najuspešnijih studenata u Srbiji, Aleksandra Dragosavac bila je stipendista Dositeja, a dobitnica je i nagrade Fonda Slobodanke Milošević Savić za najboljeg studenta katedre za klavir. Trenutno pohađa specijalističke studije klavira.
U ciklusu koncerata „FMU i Gvarnerijus nagrađuju“ do kraja godine biće predstavljeno 14 mladih talentovanih umetnika, studenata osnovnih, master ili doktorskih studija, koji su bili najbolji na svojim katedrama i postigli velike uspehe na domaćoj i stranoj koncertnoj sceni.
Narednog meseca u tom ciklusu na programu su koncerti pijanista Sanje Spasić (11. oktobra) i Nenada Ivovića (20. oktobra), a ulaz za zainteresovanu publiku je besplatan.

Povezana vest:  „Šta je ona kriva nije ništa ona kriva" - predstava koja preispituje naš odnos prema azilantima