princ valijant
Strip produkcija Čarobne knjige do kraja godine
 
Ljubitelje stripa obradovaće vest da je od danas u prodaji treći i četvrti tom klasika devete umetnosti „Princa Valijanta“ Harolda Fostera u izdanju Čarobne knjige.
Čarobna knjiga, izdavač žanrovske literature koji se poslednjih godina pokazao i kao strip izdavač sa biranim naslovima iz ove umetnosti, do kraja godine, a naročito do beogradskog Sajma knjiga, priprema više zanimljivih strip izdanja.
Od petka, 26. septembra u prodaji se uz dva luksužno urađena toma „Princa Valijanta“ našao i prvi broj stripa „Štrumpfovi“ koji će svakog poslednjeg petka u mesecu izlaziti u kolor izdanju i po popularnoj ceni.
Direktor Čarobne Knjige Borislav Pantić je rekao da se na Valijanta čekalo devet meseci zbog tehničkih problema ali da su sada pokušali da se „iskupe“ objavljivanjem dva toma avantura ovog viteza.
Pred sam Sajam knjiga, oko 20. oktobra, iz štampe bi trebalo da izađe još jedan klasik američkog novinskog stripa – „Rip Kirbi“ i to prvi i drugi tom, kao i novi „Vulverin“ Krisa Klermonta i Frenka Milera.
Reč je o prve četiri epizode Vulverina koje nisu uključene u „ešential“ izdanje ovog stripa, koje takođe objavljuje Čarobna knjiga.
Pantić najavljuje da uskoro stiže i drugi deo „Srebrnog letača“, stripa koji je prilično popularan kod nas.
Sa Darkvudom smo počeli da izdajemo prve knjige pa je pre nekoliko dana izašao „Iznogud“, radimo na objavljivanju prva dva toma Mebijusovih knjiga, potom sledi završni „Inkal“ i prvi tom „Torgala“, rekao je on.
Čarobna knjiga na strip scenu probila se Marvelovom „ešential“ bibliotekom da bi ubrzo počela da izdaje klasike strip umetnosti – „Princa Valijanta“ i „Džeremaju“ ali i „Štrumpfove“ koje mnogi ubrajaju u klasike frankofonog stripa.
Kada je reč o najprodavanijim strip izdanjima, iako Marvel ima veliku publiku, a „ešential“ izdanja su „debela“ 500-600 strana i nude možda najbolje epizode, neprikosnoveni princ strip produkcije Čarobne knjige je Fosterov Valijant.
Povezana vest:  Knjižara Delfi i Lagunin klub čitalaca u Gornjem Milanovcu