FarmaNovi psihološki triler od subote u prodaji

Od subote, 4. oktobra u prodaji će se naći roman „Farma“ Toma Roba Smita, pisca bestselera „Dete 44″, „Tajni govor“, „Agent 6″ i dobitnika nagrade „Ijan Fleming“.
Ovaj do tančina osmišljen i precizno izgrađen psihološki triler, inspirisan događajima kroz koje je prošla Smitova porodica, uvlači nas u zastrašujuć svet zajednice, porodice, braka i ljudskih umova koji su u krizi, pogađajući samu suštinu odnosa između roditelja i deteta. Čitaoci koji su uživali u romanima Džilijen Flin, Stiga Lašona i Jua Nesbea biće oduševljeni „Farmom“ koja Toma Roba Smita predstavlja u novom, izvanrednom književnom svetlu.
Danijelovi roditelji su se penzionisali i povukli na udaljenu farmu u Švedskoj. On je verovao da uživaju daleko od grada, a onda je primio telefonski poziv… „Tvoja majka… nije dobro“, rekao mu je otac. „Uobražava nešto – nešto strašno, strašno.“ Doživela je nervni slom i sada je u bolnici za duševne bolesnike.
Upravo kada se Danijel spremao da se ukrca u avion za Švedsku ponovo mu je zazvonio telefon. „Sve što ti je taj čovek rekao jeste laž. Nisam luda. Nije mi potreban lekar. Potrebna mi je policija. Sačekaj me na Hitrou.“
Našavši se između svojih roditelja, nesiguran u to kome od njih treba da veruje, Danijel protiv svoje volje postaje majčin sudija i porota kad mu ona, rizikujući sve u životu, otkrije vrtlog laži, tajni, kriminala i zaveru u koju je uključen njegov otac.
„Farma“ je knjiga s pažljivo vođenim zapletom, ispunjena pričama unutar priča koje nas postepeno zavode svojom narativnom napetošću premašujući naša očekivanja i iznenađujući nas sve više iz stranice u stranicu.
Tom Rob Smit je 2001. godine diplomirao na Univerzitetu u Kembridžu i živi u Londonu. Rodio se 1979. − majka mu je Šveđanka, a otac Englez. Njegovi romani bestseleri iz trilogije „Dete 44″ bili su međunarodna izdavačka senzacija. Između ostalih brojnih počasti, roman „Dete 44″ osvojio je Međunarodnu nagradu za pisce trilera za najbolji prvi roman, Književnu nagradu „Galaksi“ za najboljeg novog pisca i nagradu „Ijan Fleming“ Udruženja pisaca kriminalističkih romana; našao se u širem izboru za Bukerovu nagradu i u užem izboru za nagradu „Kosta“ za prvi roman i inauguralnu nagradu „Dezmond Eliot“. U predstojećoj filmskoj adaptaciji romana „Dete 44″ glavne uloge igraće Tom Hardi, Numi Rapas, Gari Oldman i Vensan Kasel.

Povezana vest:  Priče o ljubavi Elize Valmorbide