fmu guarneirusNajbolji studenti FMU u Gvarneriusu
 
Mlada pijanistkinja Sanja Spasić održaće prvi u oktobarskom nizu koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Gvarneriusu u subotu, 11.oktobra.
Spasić otvara oktobarski deo ciklusa koncerata „FMU i Gvarnerius nagrađu“ koji promovise najbolje studente FMU u Beogradu. Projekat već dve godine zajednički organizuju FMU i Centar lepih umetnosti Gvarnerius i do sada je promovisao 27 izrazito talentovanih i višestruko nagrađivanih mladih umetnika.
Mlada Kragujevčanka Spasić je nakon završene niže i srednje muzičke škole u rodnom gradu, sa najvišom ocenom završila osnovne i master studije na FMU u Beogradu.
Kao student sa najboljim uspehom iz glavnog predmeta, dobila je nagradu iz fonda „Slobodanka Milošević-Savić” i tako postala jedan od učesnika ciklusa koncerata studenata koji su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i dobitnici su nagrada iz fondova FMU-a.
Biografija ove mlade umetnice ispunjena je priznanjima sa uglednih srpskih i međunarodnih takmičenja. Održala je veliki broj koncerata kao solista i član kamernih ansambala, a pohađala je kurseve istaknutih profesora poput Aleksandra Madžara, Nine Makarove i Jurija Kota.
Publici u Gvarneriusu će se premijerno predstaviti atraktivnim programom, klavirskim delima Betovena, Šumana, Radića, Šostakoviča i Hinastere. Ulaz na koncert je slobodan.
Naredni koncert ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ je 20. oktobra, kada će nastupiti još jedan izuzetni maldi pijanista Nenad Ivović koji je ove godine studije nastavio na prestižnoj školi „Zubin Mehta” u Tel Avivu.
Povezana vest:  Otvorena izložba „Šta se desilo Deda Mrazu“ u Parobrodu, izložba traje do 10. januara