aja jungOd 15.oktobra u BDP pocinje prodaja karata za 12.BFI
 
Prodaja ulaznica za četiri predstave 12. Beogradskog festivala igre, koje će se igrati na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, počinje u sredu, 15. oktobra, najavila je osnivač i direktor BFI Aja Jung.
Cena ulaznica za predstave 12.BFI u Beogradskom dramskom pozorištu je 1.000 i 1.200 dinara, a beogradsku publiku 27. marta očekuje nastup švajcarske Kompanija 7273, sa predstavom „Tarab“ koja istražuje hipnotišuću igru i muziku orjenta.
Francuski Le Monde komad opisuje kao „trenutak plesne ekstaze, kakav proizilazi iz inspiracija, ali i samog odnosa koreografskog para Lorens Jadi i Nikolasa Kantijona“.
„Kompanija koreografkinje Sol Piko iz Barselone, 31. marta donosi predstavu sasvim novog koreografskog jezika na muziku Čajkovskovog. Koda iz ‘Labudovog jezera’ je dekonstruisana, a zatim prekinuta ehom iz prošlosti i signalima koji upućuju na pustoš i beznađe.Balet, savremena igra i flamenko, koriste se u cilju kreiranja zapanjujućih vizuelnih prikaza, i neverovatnih situacija koje odišu crnim humorom“, kazala je Jung.
Treća predstava 11.BFI koja će se igrati na sceni Beogradskog dramskog pozorišta je 4.aprila. Norveška plesna kompanija Zero Visibility prvi put na međunarodnoj plesnoj sceni izvešće predstavu „Gost“ u koreografiji Ine Kristel Johansen, odmah nakon premijere u Oslu.
Ova trupa je pre par godina otvarala Plesni forum u Monaku, a naslovi koje potpisuje Johansenova su deo repertoara najpoznatijh svetskih baletskih kompanija.
Na 11.BFI 5.aprila u BDP na programu je jedan od najtraženijih naslova poznatih festivala, predstava „Pazi na raskorak“ Slovaka Antona Lakija, bivšeg igrača slavnog Akrama Kana, koji je osnovao svoju kompaniju u Briselu, sa kojom je za kratko vreme uspeo da se predstavi evropskoj publici i osvoji značajne nagrade, najavila je Jung.
Povezana vest:  Otvoren Virtuelni muzej Mihajla Pupina